MECLİS ÜYELERİ ÖRGÜTLENİYOR

Belediye Meclis Üyeleri Derneği Van Temsilciliği kuruldu. Yönetim Kurulu başkanlığına Raif Acar’ın getirildiği dernek, belediye meclis üyelerinin haklarını savunacak.

VAN 12.05.2016 19:18:51 0
MECLİS ÜYELERİ ÖRGÜTLENİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yılmaz Sönmez/Van Olay

Belediye Meclis Üyeleri Derneği Van Temsilciliği kuruldu. Yönetim Kurulu başkanlığına Raif Acar’ın getirildiği dernek, belediye meclis üyelerinin haklarını savunacak.


Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Raif Acar’ın başkanlığında kurulan derneğin, aktif çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacağı duyuruldu. 


Van Büyükşehir Belediyesi meclislerinde görev yapan üyelerin haklarını korumak ve sorunlarıyla ilgilenmek amacıyla kurulan dernek Van’da da önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak.


Belediye Meclis Üyelerine huzur hakkı dışında hiçbir ödeme yapılmadığına dikkat çeken Belediye Meclis Üyeleri Derneği Van Temsilcisi Acar, “Halkımız tarafından bizzat seçilen belediye meclis üyeleri özlük hakları bakımından ne yazık ki hiçbir güvenceye sahip değildir. Belediye meclis üyeleri yaptıkları ciddi hizmetler bakımından vatandaşların yoğun talepleriyle karşılaşmakta; ağırlama, yol ve iletişim masrafları ciddi bir külfete yol açmaktadır. Bu ağır yüke rağmen belediye meclis üyelerine huzur hakkı dışında hiçbir ödeme yapılmamaktadır. Bu nedenle, kendi aracıyla, kendi yakıtıyla sosyal gereklilik olan yere ulaşmaya çalıştığı gibi, bu noktada yapılan harcamalarda yine kendisi tarafından karşılanmaktadır. Belediye meclis üyelerine ödenen huzur hakkı maalesef yapılan harcamaları karşılamaktan çok uzaktır. Bu sorunun kısa vadeli çözümü adına atılacak ilk adım; Belediye Meclis Üyeleri’nin maaşa bağlanmasıdır. Üstelik bu durum, belediye meclis üyelerine daha bağımsız hale gelmesinin de önünü açacaktır.” dedi.


“BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN SOSYAL GÜVENCEYE KAVUŞTURULMASI ŞARTTIR”

Van’da görev yapan belediye meclis üyelerinin hak ve sorumluluklarının daha da genişletilmesi amacıyla Belediye Meclis Üyeleri Derneği’nin kurulmasına ihtiyaç duyduklarını belirten Acar, belediye meclis üyelerinin sorunlarını şu şekilde sıraladı:

“Şu an itibariyle belediye meclis üyeliği yaptığı halde emekli olmayan meclis üyelerinin emekliliklerinin sağlanması, sosyal güvencesi olanlarında belediye meclis üyeliği yaptığı sürenin emekliliklerine sayılması için ivedi çakışmalara bağlanılması zorlaşan hayat şartlarında kaçınılmaz hale gelmiştir. Meclis üyelerinin diğer bir önemli sorunu da sağlık hizmetlerinden yararlanamamalarıdır. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu’yla ilişkilendirilmemişlerdir. Bu hayati kanununda ivedi olarak sonuçlandırılması ve belediye meclis üyelerinin sosyal güvenceye kavuşturulması şarttır. Demokrasimizin yerel temsilcileri olan belediye meclis üyelerimize ‘Yeşil Pasaport’ hakkı tanınması da günümüz seyahat imkânlarından yararlanmaları adına elzem hale gelmiştir. Büyükşehir uygulanmaya girmesiyle birlikte en ücra köyler ve mücavir alanlar da meclis üyelerinin hizmet sahasına dönmüştür. Dolayısıyla muhtarlarımıza ve il genel meclis üyelerimize tanınan silah taşıma ruhsat imkânı belediye meclis üyelerimize de verilmeli ve görev süreleri bittiğinde de silah ruhsatlarından harç alınmamalıdır.” diye konuştu.