Mavi Marmara şehitleri için müthiş sözler

'O TÜRKLERİ ASLA UNUTAMAM'

VAN 17.04.2014 11:49:56 0
Mavi Marmara şehitleri için müthiş sözler
Tarih: 01.01.0001 00:00
Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, 'Mavi Marmara'da Filistin için kanını feda eden Türkleri asla unutamam' dedi.


Katar'ın finanse ettiği konut projelerindeki çalışmaları denetleyen İsmail Heniye, gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu.
Katar Emiri Temim Bin Hamad Al Sani ve babası eski Emir Hamad Bin Halife Al Sani'ye Gazze'de hayata geçirilen söz konusu projeden dolayı şükranlarını sundu.

Gazze'ye katkı sunan ülkeleri zikreden ve bu proje uygulanırken inşaat malzemelerinin geçişine kolaylık sağlayan Mısır'a da teşekkür eden Heniye, malzeme geçişinin devam etmesi için bu ülkenin mevcut yönetiminden de Refah Sınır Kapısı'nı açmasını istedi. İran'ın da geçmiş dönemlerde Filistin halkına destek verdiğine değinen Heniye, bu nedenle İran'a da teşekkür etti.

Türkiye'nin Filistin konusundaki hassasiyetini vurgulayan Heniye, "Mavi Marmara'da, Filistin için kanını feda eden Türkleri ve Türkiye'yi asla unutamam. Türkiye her zaman Gazze'den ablukanın kaldırılması için mücadele ediyor" diye konuştu.
Heniye, Türkiye'nin bölgeye desteğinin bir çok alanda devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Katar, Gazze'ye 407 milyon dolarlık konut projesi yürütüyor. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde 40 bin metrekarelik arazide uygulanan proje, Şeyh Hamad bin Halife adını taşıyor.
Kaynak: AA





Filistin Başbakanı, işçinin elini öptü

Filistin'in Gazze şeridindeki Başbakanı İsmail Heniye, bir inşaatı gezdiği sırada denk geldiği işçinin elini 'Bu, Allah ve Resulünün en sevdiği eldir' diyerek öptü



Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'de bir inşaat alanını gezerken bir işçinin elini öptü.

Başbakan Heniye, işçiye hadis okuduktan sonra ''Bu, Allahın ve Rasulünün sevdiği bir eldir" diyerek işçinin elini öptü.

heniyye++.jpg

Daha öncede bir vatandaşın ayağından öpmüştü

Filistin'in Gazze şeridindeki Başbakanı İsmail Heniye, İsrail'in salıdırılarından yaralanan Filistinlileri sürekli hastanede ziyaret ediyor.

Heniye, daha öncede Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde yaptığı bir ziyaret sırasında İsrail saldırısında her iki ayağını kaybeden bir yaralının sargılı ayağını öpmüştü.