Mavi bayrak için ilk adım Van TSO'da atıldı

Van TSO tarafından yaklaşık 1 yıla yakın zamandır üzerinde çalışılan Van Denizine Mavi Bayrak kazandırılması ile ilgili sürecin anlatılması konusunda Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yetkililerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi

VAN 12.08.2015 19:28:07 0
Mavi bayrak için ilk adım Van TSO
Tarih: 01.01.0001 00:00
Toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Edremit Belediyesi ve TÜRSAB yetkilileri katılım sağladı.
Toplantıda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman; "Dünya genelinde uygulanan ve ülkemizde de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Mavi Bayrak projesi uygulaması, özellikle plaj, marina ve sahillere verilen uluslar arası bir ödüldür. Mavi Bayrak alan noktaların; suyunun temizliği, altyapısının tamam olduğu, çevreye duyarlılığın üst düzeyde olduğu, kanalizasyon ve benzeri atıkların o bölgede denize akıtılmadığı, halkın bilinçlendiği, sularının ve sağlık koşullarının belirli standartlara sahip olduğu anlamına gelmektedir." dedi.
Karaman, "Mavi bayrak uygulaması aynı zamanda turizmin gelişmesi açısından önemli bir araç olarak kullanılmaktadır. Ulusal ve uluslararası basında Mavi Bayrak alan bölgenin ve ilin tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır." dedi.
Toplantıya TÜRÇEV adına katılan Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Almina KINDAN CEBBARİ Mavi Bayrak uygulaması ve yapılması gerekenler hakkında katılımcılara bir sunum yaptı. Daha sonra Söz alan kurum yöneticileri Van Denizinin kirlenmesinin önüne geçilmesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunarak Mavi Bayrak alınması konusunda üzerlerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını ifade ettiler.
Toplantıda alınan ortak karar ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili kurumlardan temsilci istenmesine ve komisyon oluşturularak çalışmaların başlatılmasına, bundan sonraki sürecin Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülmesine karar verildi.
Komisyonunun Büyükşehir Belediyesini çağrısı üzerine en kısa zamanda toplanarak yol haritasının belirlenmesine ve çalışmaların derhal başlatılması kararı alındı.