Mali Müşavirlerden çözüm talebi

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, tam kapanma genelgesi kapsamında meslek grubu olarak hizmet vermeye devam edeceklerine dikkat çekerek, “Tahsilat sorunu varken, hizmet verdiğimi

VAN 29.04.2021 10:39:41 0
Mali Müşavirlerden çözüm talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihlerini kapsayan 17 günlük “Tam Kapanma Genelgesi” kapsamında hizmet vermeye devam edecek kesimlerden birini de Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Yeminli Mali Müşavirler ve çalışanları oluşturuyor.

Meslek grubu yetkilileri, bu süre içinde zorlanacaklarını belirterek, çözüm beklediklerini söylüyor.

"TAHSİLAT SORUNU OLACAK"

Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, bu 17 günlük tam kapanma döneminde ortaya çıkacak tahsilat sorununa dikkat çekti.

Böyle bir durumda ücret talep etmelerinin mümkün olmayacağına işaret eden Şahin, “Açıklanan genelgede meslek grubu olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Tahsilat sorunu varken, hizmet verdiğimiz işletmelerin hali ortada iken, nasıl ücret talep edeceğiz?” diye kaydetti.

"ERTELEME OLMALI"

Tahsilatla ilgili sorunun ortadan kalkması için tam kapanma süresi içinde beyan ve bildirimlerin ertelenmesi gerektiğini ifade eden Şahin, “Tahsilat olmasa geçim nasıl olacak, buna acilen çözüm beklemekteyiz. Eğer destek verilmeyecekse tüm beyan ve bildirimler, ödemeler ertelenmeli” dedi.

"YA MÜCBİR SEBEP YA DA DESTEK"

Meslek grubu olarak tam kapanma süreci içinde zor duruma düşmemeleri için ya mücbir sebep uygulanmasını ya da destek paketlerinden yararlandırılmasını beklediklerini söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla ya mücbir sebep uygulanmalı ya da destek paketlerinden faydalandırma olmalı, yoksa meslek mensupları olarak ciddi sıkıntı yaşayacağız ve de yaşıyoruz. Mücbir sebep uygulanmayacaksa açıklanan genelgede çalışacak olan mali müşavirlerin ücretlerinin desteklenmesi gerekmektedir.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi