Mahkûmlar için yarışma düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Van İl Müftülüğü ve Van M Tipi Kapalı Cezaevi yönetimi ile işbirliği içinde mahkûmlar arasında Siyer-i Nebi, Hadis Ezberleme ve Şiir yarışması düzenlendi. Mahkûmların yoğun ilgi gösterdiği yarı

VAN 28.04.2015 16:43:44 0
Mahkûmlar için yarışma düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
            Programa Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Ceza evi idarecileri ve mahkûmlar katıldı.
Programda yaptığı konuşmasında İl Müftüsü Nimetullah Arvas; cezaevlerinin Medrese-i  Yusufiye olarak adlandırıldığını hatırlatarak  “Toplumumuzda insanların buradan olgunlaşarak çıktığı ve topluma faydalı birer fert haline dönüştükleri algısı yer almaktadır. Dinimize göre hiçbir insan mükemmel değildir. Her insan hata yapabilir. Ancak önemli olan, insanın hatasından pişmanlık duyarak tevbe edip bir daha günaha girmemeye gayret göstermesidir” dedi.
Din görevlileri tarafından ney ve tef eşliğinde ilahi dinletisinin yapıldığı programda ayrıca cezaevi korosu tarafından ilahi sunumu yapıldı. Program sonunda yarışmaya katılıp birinci olanlara 300 TL, ikincilere 200 TL, üçüncülere de 100’er TL ödül hediye edildi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi