Mahkûmlar derelerde temizlik çalışması yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi ile Adalet Bakanlığının ortak çalışmasıyla yürütülen ‘Temiz Çevre Projesi’ kapsamında mahkûmlar, Van gölüne dökülen derelerde temizlik çalışması yaptı.

VAN 3.10.2019 14:45:52 0
Mahkûmlar derelerde temizlik çalışması yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da denetimli serbestlikten faydalanan mahkûmlar, kent genelinde Van Gölüne akan 12 dereyi tonlarca çöpten arındırdı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yürütülen ‘Temiz Çevre Projesi’ kapsamında, Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı temizlik ekiplerinin de destek verdi.

   Çalışmada, dere yataklarına atılan katı atıklar Van Gölü'ne ulaşmadan toplanırken, yağışlar nedeniyle derelerde olabilecek taşkınlar da engellenmiş oldu. Çalışmalarda ayrıca dere içerisinde ızgaralarda biriken yabancı madde, evsel atık ve ölü bitkiler de temizlendi.

   Temizlik çalışmasında yer alan Zeki Elgaz, cezasının son bir yılını denetimli serbestlikten faydalanarak geçirdiğini belirterek, memnuniyetini dile getirdi.

   Elgaz, ''İnsanların ceza evinde kalmasındansa dışarı çıkıp devlete faydalı işler yapması çok güzel. Çevre temizliği çok önemlidir. Bizler geçmişte bir suç işleyip ceza evine düşmüş olabiliriz. Ama Devletimiz bize bu imkanı verip topluma kazandırıyor. Vesile olanlardan Allah razı olsun'' ifadelerini kullandı.

   Mahkûmlar adına farkındalık oluşturmak ve hükümlüleri topluma geri kazandırmak adına yürütülen proje kapsamındaki temizlik çalışması, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.