Mahallelinin su ve yol isyanı

Van’ın Akköprü mahallesi sakinleri, aylardır yapımına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen yol çalışmalarından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek günlerce sularının kesildiğini ifade etti.

VAN 5.09.2013 11:31:45 0
Mahallelinin su ve yol isyanı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Konu ile ilgili sıkıntıları dile getiren Akköprü mahallesi sakinleri, Van belediyesine sitem etti.
Mahalle sakinlerinden Nedim Songül, Adil Namlı ve Orhan Songül yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:
“6 aydır Akköprü mezarlığından Defterdarlık caddesine kadar yapılan yol bir türlü bitirilmedi.  Toz ve dumandan vatandaş olarak artık bıktık. Bundan dolayı alt yapı da yapılmadı. Bir yerden yol veriyorlar öbür taraftan kapatıyorlar. Açtıkları yol da rampadır. Arabalar çıkamıyor. Akköprü deresi zaten pislik kokuyor. O derenin ıslah edilmesi gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olduk bir de. Yakışır mı bu Büyükşehire? Su sorunu yaşıyoruz. 1 hafta içinde 3 gün boyunca suyumuz kesiliyor. Bir önceki hafta aralıksız olarak 4 gün suyumuz kesildi. Sularımız akmadığı için yıkanmak için başka yerlere gidiyoruz. Bu yolun bir an önce bitirilmesini ve suyumuzun kesintisiniz verilmesini talep ediyoruz Ayrıca Çevre temizliğimiz yok. Çevre temizliği sadece akşamdan akşama bir çöpü toplama değildir.  Akköprü mahallesinin bütün caddeleri ve sokakları çöp içerisinde.”
Öte yandan yapılan eleştiriler hakkında konuşan yüklenici firma yetkilileri, yol çalışması sırasında toz ve dumanın çıkmasının doğal olduğunu ileri sürerek belediyenin yolu sulamasına rağmen yetişemediğini, dere ıslah çalışması, köprü yapımı ve yol çalışmalarının bu ay içerisinde son bulacağını aktardı. Fırat Arslan