Mahalle ve sokaklarda parke taşı çalışmaları başladı

İpekyolu Belediyesi Sonbahar sezon sonu alımını yaptığı 200 bin metre kare parke taşının döşeme çalışmalarına başladı. Belediye, mahalle ve sokaklarda başlattığı parke taşı çalışmasını sezon sonuna kadar devam ettirecek.

VAN 6.04.2015 21:19:23 0
Mahalle ve sokaklarda parke taşı çalışmaları başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
               Van Merkez İpekyolu Belediyesi geçtiğimiz sezon hava şartlarından dolayı ara verdiği parke taşı  döşeme işine mevsim şartlarının elverişli olmasıyla birlikte tekrar çalışmalarına başladı.
           Kış boyunca stabilize ve yol açma çalışması yürüten İpekyolu Belediyesi, bu çalışmaların sonucunda yolları asfalt ve parke taşı döşemeye hazır hale getirdi. Hava şartlarından dolayı hala asfat çalışmasına başlanılmazken, parke taşı döşeme işlemine 25 ekip eş zamanlı mahallelerde çalışmalarına başladı.
            Startı verilen parke taşı döşeme işlemine İpekyolu Belediye Eş Başkanvekili Nebi Kaçak ve belediye meclis üyelerinde hazır bulundu.  30 Mart 2014 yerel seçimleri yıl dönümünü geride bıraktıklarına dikkat çeken Kaçak, bir yıllık zaman zarfında halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti.
            Kaçak, "Bilindiği gibi ilçemiz de çarpık kentleşmeden nasibini almıştır. Bu çarpık ve düzensiz ilçemizin sorunlarının katlanarak bu güne kadar gelmiştir. İpekyolu Belediyesi olarak bu sorunları üstesinden gelmek için canı gönülde çalışmaktayız." diye konuştu.
 
           '15 parke taşı döşeme ekibini çalışacak'
            Kaçak, ilçenin en büyük sorununun ulaşım olduğunu ve bu sorunları çözümü için stabilize parke taşı ve asfalt ekibinden oluşan 25 ekibin farklı noktalarda çalışma yürüteceklerini aktardı. Şuan 3 stabilize ekibi, 2 asfalt tamir ekibi, 2 parke taşı döşenmiş yolları tamir ekibi çalıştığını belirten Kaçak, mevsim şartlarının elverişli olmasıyla birlikte eş zamanlı 15 parke taşı döşeme ekibiyle çalışmalara start verdiklerini kaydetti. Asfalt çalışmalarına da kısa bir süre sonra başlayacağını belirten Kaçak, eğer iyi bir tempoyla çalışmalar yürürse 1 yıl içinde İpekyolu İlçesinde parkesiz ya da asfaltsız yol kalmayacağını kaydetti.
            Konuşmanın ardından meclis üyeleri ve Kaçak, işçilerle birlikte parke taşı döşedi.

 Bölge Gazetesi Haber Merkezi