'Mahalle Kültür Evleri' yapılıyor

Edremit Belediyesi, 'Mahalle Kültür Evi' projelerini hayata geçirmeye başladı.

VAN 18.05.2016 12:16:30 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bahar aylarıyla beraber ilçe genelinde bir çok alanda çalışma seferberliği başlattığını duyuran Edremit Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde de hizmetler gerçekleştireceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından birçok mahallede 'Kültür Evleri' yapılacak. Proje kapsamında çalışmalara da başlandı.

Yapılan kültür evlerine ilişkin bilgi veren Fen İşleri Müdürü Uğur Cihan, mahallelerde halkın kendi imkanlarıyla yaptığı fakat büyük çoğunun sadece 'Taziye evi' olarak kullanılar yerlerin, diğer ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyledi. Söz konusu tazievlerinde sadece taziyelerin düzenleniyor olması haricinde mahallelinin bir araya gelip sorunlarını istişare etme ihtiyacı, mahallede kütüphanenin olması gerekliliği, hizmet kurumlarıyla mahallelinin bir araya gelebileceği yerlerin olmaması ihtiyacından yola çıkarak ' Mahalle Kültür Evleri 'projelerini yapmayı düşündüklerini belirten Cihan, bu temelde ilk etapta 5 mahallede 'Mahalle Kültür Evi' yapmak için çalışma başlattıklarını ifade etti.

HER MAHALLEYE BİR KÜLTÜR EVİ!
'Mahalle Kültür Evlerinin' yapıldığı mahallenin nüfus yoğunluğuna göre yapıldığı alanın metrekaresinin 250-400 metrekare üzerine tek yada iki kat olarak tasarlandığını belirten Cihan, bu yapılar bünyesinde öncelikli olarak kütüphane, toplantı salonu, yönetim odası, sinevizyon benzeri görsel sunumların yapılabileceği alanların inşa edileceğini aktardı. Şuan için Eminpaşa ve Şabaniye Mahallelerinde kültür evlerinin yapımına başlandığını belirten Cihan , bunların etap etap tüm mahallelere yapılacağını sözlerine ekledi.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -