madde madde yazdı

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNMANIN YEDİ ZORLUĞU

VAN 10.04.2015 10:27:16 0
madde madde yazdı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2015 seçimlerinden sonra ilk adımların atılacağı konuşulan Başkanlık sistemiyle ilgili yazan Ahmet Hakan, bu sistemi savunmanın yedi zorluğunu madde madde sıraladı. 

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü:


BİR: "Parlamenter sistem istikrarsızlık üretir" deniliyor ama... An itibariyle memleket yönetiminde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir uyum var. 

* ­

İKİ: "Parlamenter sistem koalisyon getirir" deniliyor ama... Ortada bırakın koalisyonu, koalisyonun ihtimali bile yok. 

* ­

ÜÇ: "Başkan olsa ve kararları tek başına alsa memleket uçar" deniliyor ama... Zaten fiili olarak bir başkan var ve kararları o alıyor. 



DÖRT: "Türkiye'nin yeni bir sisteme ihtiyacı var" deniliyor ama... Bunu diyenler mevcut sistemin arızalarından sonuna kadar yararlanıyorlar ve keyifleri yerinde. 

* ­

BEŞ: "Güçlü bir parlamento için başkanlık sistemi şart" deniliyor ama... Bunu diyenler parlamentoyu güçsüz kılmaya en fazla katkı verenler. 



ALTI: "Başkanlık sistemi iki partili bir sistem getirir" deniyor ama... Bunu diyenler "MHP ve HDP ne olacak? Pır diye uçacak mı" sorusuna cevap vermiyorlar. 

* ­
YEDİ: "Başkanlık sisteminde denge ve denetim mekanizmaları bugünkünden daha fazla işleyecek" diyorlar ama... 400 milletvekili isteyen kişi denetim istemiyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ