Madde bağımlılığına karşı afişleme çalışması yapıldı

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından madde bağımlılığına karşı İpekyolu ilçesinde afişleme çalışması başlatıldı. Madde kulanımı yaşının küçüldüğünü belirten Dernek Başkanı sosyolog Osman Turğut, afişleme çal?

VAN 15.07.2021 11:26:33 0
Madde bağımlılığına karşı afişleme çalışması yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından madde bağımlılığına karşı İpekyolu ilçesinde afişleme çalışması başlatıldı. Madde kulanımı yaşının küçüldüğünü belirten Dernek Başkanı sosyolog Osman Turğut, afişleme çalışmasında gençlerin yoğun olarak gittikleri yerleri tercih ettiklerini ve afişlemeyi şehrin farklı noktalarında genişleterek sürdüreceklerini söyledi.
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında İpekyolu ilçesinde bulunan Mısır Çarşısı’nda afişleme gerçekleştirdi.
Afişlerde, “Bağımlı Olma Özgür Ol”, “Çocuğum Yapmaz Demeyin”, “Uyuşturucuyu Reddet, Hayata Devam Et”, “Madde Bağımlılığı Zevk Değil, Esarettir”, “Madde Bağımlılığı Yanlış Arkadaş Seçimiyle Başlar”, “Bağımlılık Sizi Sevdiklerinizden Koparır” yazıları yer aldı.

ÖĞRENCİLERİN YOĞUN OLDUĞU ALANLAR

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, afişleme çalışmasında gençlerin ve öğrencilerin en fazla uğrak yerlerini tercih ettiklerini söyledi.
Mısır Çarşısı’nın da böyle bir yer olduğunu belirten Turğut, “Sahaflar yoğunlukta olduğu için Mısır Çarşısı’na öğrenciler çok uğruyor. İlk etapta burayı seçtik ama şehrin farklı bölgelerinde de bu çalışmalarımızı genişleteceğiz” dedi.

“BAŞLAMA YAŞI KÜÇÜLÜYOR”

Madde kullanım yaşının giderek küçüldüğüne dikkat çeken Turğut, “Madde kullanma alışkanlığı özellikle genç kesimi çok etkiliyor. Edindiğimiz bilgiler, madde kullanımına başlama yaşının oldukça küçüldüğünü gösteriyor. O nedenle bilinçlendirme çalışmalarımızı daha çok gençlerin ve öğrencilerin olduğu alanlarda yoğunlaştırıyoruz” diye konuştu.

TOPYEKûN MÜCADELE 

Madde kullanımının sadece bireyi değil aynı zamanda toplumun tamamını olumsuz etkilediğini, o nedenle topyekûn bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu belirten Turğut, şunları söyledi:
“Sadece bireyi değil, toplumun tamamını etkileyen ve tedavi maliyeti önlem maliyetinden fazla olan madde bağımlılığının ortadan kaldırılmasının, toplumun tüm fertlerinin bilinçlendirilmesiyle ve topyekûn bir mücadeleyle sağlanacağını düşünüyorum. Biz de bu kapsamda madde bağımlılığı ile ilgili okul yöneticilerine, öğretmenlere, okulda çalışan diğer personele, öğrencilere ve velilere madde bağımlılığı konusunda eğitimler verilerek toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık kazandırılmasını amaçladık, kurulduğumuz 2015 yılından bu yana bağımlılığa karşı çalışmalarımızı bu minvalde sürdürüyoruz. Madde kullanımını önlemek, ortak bir dil oluşturmak ve yaş gruplarına uygun olarak öğrencileri madde bağımlılığı problemi hakkında bilgilendirmek için farkındalık seviyelerini arttırmayı hedefliyoruz.” 
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi