Lösev Van'daki Lösemili ve Kanserli Ailelere Umut Olmaya Devam Ediyor

Van'da LÖSEV'e kayıtlı 185 lösemili ve kanserli hasta bulunmaktadır.

VAN 22.02.2014 01:19:13 0
Lösev Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da LÖSEV'e kayıtlı 185 lösemili ve kanserli hasta bulunmaktadır. Bu ailelerin %96'sının asgari ücretin altında gelire sahip ailelerden oluşmakta ve birçoğu, çiftçilik yaparak ya da gündelik işlerle çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışmakta. Bu şartlarda aileden birinin de lösemi/kanser gibi ciddi bir hastalığa yakalanması, ağır tedavi süreci ve içinde bulunulan zor şartlar ailelerin hem geçimini daha da zorlaştırmakta hem de çocuğunun tedavisini çıkmaza sokmaktadır.

Bu nedenle aileler, çocuklarının iyi koşullarda yaşatmakta ve onları tedavi ettirmekte güçlük çekmektedir. LÖSEV 1998 yılından bu yana lösemili çocuk ve ailelerine yaptığı maddi, ayni ve sosyal desteklerle, aileler çocuklarını düzenli olarak tedaviye götürmekte ve istediklerini karşılamaya çalışmaktadır.

Ayrıca Lösemili Çocuklar Sağlık Ve Eğitim Vakfı yıl boyunca hasta çocuk ve ailelerine gerçekleştirdiği (23 Nisan, ULÇH ,iftar yemekleri, bayramlaşma vb) bir çok etkinlik düzenleyerek onların morallerinin yüksek olmasına katkı sağlamaktadır.

23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan depremin üstünden tam 3 yıl geçti. Lösemili çocuklar ve aileleri bu depremden en fazla etkilenen aileler arasındalar.

LÖSEV olarak bu acı günlerinde onları yalnız bırakmadık ve depremden hemen sonra LÖSEV Yardım tırımız ailelerimizin yanında olmak ve ihtiyaç tespiti yaparak yardım götürmek için deprem bölgesi Van'a ulaşmıştı.

Ailelerin her zaman yanında olan LÖSEV yardımlarını, ihtiyaç ve talepler doğrultusunda aralıksız olarak iletmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta ailelerimizi talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda 100'den fazla lösemili-kanserli çocuk ve ailemize yaptığımız koli (gıda, kıyafet, temizlik ürünleri, kırtasiye vb, ) yardımı ile ailelerimize umut olup yüzlerini güldürdük.