Lösemili çocukların sorunları dile getirildi

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yaşadıkları sıkıntıları basın açıklaması ile dile getirdi.

VAN 3.06.2014 20:00:58 0
Lösemili çocukların sorunları dile getirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek amacı ile bir basın açıklaması düzenledi. Van Valiliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştiren LÖSEV gönüllüleri, Van Valiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Basın Açıklamasını Lösemili Çocuklar Vakfı Van il Temsilcisi Fikri Özer Okudu. Özer, LÖSEV’in 15 senedir fedakârca ve hiç bir ayırım yapmadan bütün lösemili çocuklara eşit ve ihtiyaçları oranında yardım yaptıklarını ve destek ve olduklarını belirterek, “LÖSEV bütün Türkiye'nin güvendiği, halka yakın bulduğu, çalışkan bir vakıftır. Birkaç kişi için değil on binlerce hasta çocuk ve erişkin için kalıcı projeler geliştirerek dünya lideri olmuş, birleşmiş milletler üyesi bir kurumdur. Bundan tam 13 sene önce, sadece Türkiye'deki değil, tüm dünyadaki lösemili çocukların hayatları çok sessiz ve eğlencesiz sürüp gidiyor, niye bizimde haftamız yok diye üzülüyorlardı. LÖSEV "senede bir kez tek bir hafta bile olsa lösemili çocukların hayatlarına dokunmak, onları herkesin hatırlamasını sağlamak ve onları yalnız olmadıklarını göstermek ne güzel olur diye böylesi bir hafta uluslararası organize sağlandı.” diye konuştu.

“Vakfımız art niyetli çevreleri rahatsız etti”
Özer, “Vakfımızın tek amacı vardı oda lösemili çocuklar ile aileleridir ne zorluklar çektiğimiz ortada böylesi kenetlenmiş bir vakfın olması ne yazık ki art niyetli çevreleri aşırı derece rahatsız etti çünkü her taraftan saldırmaya, karalamaya başladılar doğusu ile batısı, güneyi ile kuzeyi ile her tarafa el uzatan bir LÖSEV var hiç bir ayırım yapmadan tüm kanserli ailelerinin evlerine yapılan bağışları ulaştırmak için müthiş bir ekibimiz var. Tek vücut halinde çalışan böyle bir ekip hangi kurumda var hangi kuruluşta var 'çamur at izi kalsın' misali uyduruk oyunlarla canımızdan çok sevdiğimiz LÖSEV’imize iftira atmaya başladılar ama unuttukları bir şey var oda biz kocaman bir aileyiz ve ailelerin o mükemmel yürekleriyle ettikleri dualar var bizi asla yıldıramazlar!” dedi.

“Bizler hastane banklarında sabahlara neredeydiler!”
“Aç, işsiz, yalnız kaldığımız günlerde bizleri yalnız bırakmayan çok değerli yönetimimiz vardı yanımızda şimdi atıp tutan yanlış yalan haber veren bazı kuruluşlar o çok mu çok dar zamanda neredeydi!” diyen Özer, “Bizler hastane banklarında sabahlara kadar otururken aç susuz çocuklarımız için sabahlara kadar kan ararken ilaç ararken neredeydiler! Bizlere parayla kan satan kurumlar neredeydi! Hasta bir çocuğun ölmesine göz yummadığımız bütün çocukların yaşama şansının eşit olduğunu en iyi tedaviyi parasız alma hakları olduğunu söylediğimiz, bir yavrumuzun hayatı söz konusu olduğunda diğer tüm ayrıntıların birer teferruat olduğunu savunduğumuz, lösemili bir biçarenin tüm hastalığı sürecinde yılın 12 ayı boyunca taze et ve et ürünleri yemesi vücut direncinin artmasını, lösemili çocukların ve benzeri hasta gruplarının tamamen parasız tedavi olmasını, bedava kolej eğitimi almasını sağladığımız, lösemili ailelerin hastane bahçelerinde ilaç kartonları üzerinde yatmaması, aylarca hastane koridorlarında sandalyelerde sabahlamaması, insanca yaşamalar İçin LÖSEV olarak eşsiz konaklama yerleri yarattığımız, dünya lösemili çocukları ile iletişim kurarak yaşam savaşı verirken birbirine sımsıkı sarılmış tek vücut olmuş, onurlu ve inançlı tam 13 binden fazla olan lösemili ve kanserli insanlar ile 'biz kocaman bir LÖSEV ailesiyiz'. Buyurun düşünün başınıza gelmeden anlayamayacağınızı da anlayıp lösemili çocuklarımızı daha fazla yalnız bırakmayınız. Lütfen onlara her vesile ile sahip çıkalım.” İfadelerini kullandı.

Özer, “Dünya’nın en büyük onkoloji hastanesinin ikincisini ilk kez LÖSEV vakfı Ankara da yapmakta gerekli izin ve ruhsatlar için çalınmadık kapı kalmadı her türlü engel çıkartıldı bir gün dahi sağlık bakanımız bizleri ziyaret etmedi bizler kaderimizdir diye hep kenara itildik hastanelerde hasta çocuklarımız için rapor almamızda türlü sıkıntılar çıkarılmaktadır gerek çocukluk çağı ve gerekse yetişkinlerde kanser hastalıklarının tedavisi takdir edersiniz ki o kadar kolay değil bizler sadece uluslar arası haftada sesimizi duyurabiliyoruz. Kısa bir süre önce küsuratlar LÖSEV’e verilsin diye kampanya başlattık bu kampanyalar bizler için bir hayat olduğu unutulmamalı ve gereken destek sağlanmalıdır. Hasta yakını SSK'lıdır diye sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kurumlarının yardımlarından faydalanamamaktadırlar.” dedi.

Özer son olarak “Bu sıkıntıların ortadan kalkması bir önceki Valimiz Sayın Münir Karaloğlu aracılığıyla giderilmeye çalışıldı ama hala vakıflarda çalışan personeller ne yazık ki engel çıkartmaya devam etmektedirler. Bu tip konularda denetim mekanizmasının çok sıkı olması önem arz etmektedir. Halkımızın yardımlarıyla hayattayız halkımızın yardımlarıyla hastanemizi yapmaktayız her şey iyi giderse inşallah hastanemizin açılışını ekim ayında yaparak hastanemiz Türkiye’ye kazandırılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Basın açıklaması, Lösemili Çocuklar Vakfı Van il Temsilcisi Fikri Özer beraberindeki Lösemili aileler ile beraber Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile görüştü. (Cihad Coşar – İLKHA)