Lösemi hastası oğlu için destek istiyor

İnşaat işçisi Eyüp Deniz, lösemi hastası olan 3 yaşındaki oğluna gerekli kan ihtiyacı için destek beklediğini söyledi.

VAN 29.10.2020 16:15:45 0
Lösemi hastası oğlu için destek istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İnşaat işçisi Eyüp Deniz, lösemi hastası olan 3 yaşındaki oğluna gerekli kan ihtiyacı için destek beklediğini söyledi.
Hakkari’nin Bağlar Mahallesi’nde oturan inşaat işçisi Eyüp Deniz, 22 Eylül günü rahatsızlanan 3 yaşındaki lösemi hastası oğlu Merdan’ı Hakkari’deki tetkiklerin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Çocuk Servis’ine kaldırdı. 
Küçük Merdan, 1 ayı aşkın süredir tedavi gördüğü serviste, hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan kan sayesinde nefes alabiliyor.

3 AY SÜRECEK 

Baba Eyüp Deniz, oğlunun sürekli kan verilerek uygulanan tedavisinin 3 ay süreceğini söyledi.
3 ayın ardından çocuğun taburcu edileceğini ancak 15 günde bir rutin kontrollerinin yapılacağını belirten Deniz, “Bazen hemogran tedavisi oluyor, bazen de kırmızı kan gerekiyor. Hemogran 3 üniteydi o tedavi bitti, inşallah bir daha hemograna ihtiyaç duymayız. En az 3 ay burada kan vermemiz gerekiyor. Sonra eve götüreceğiz ama her 15 günde bir kontrol için hastaneye getireceğiz. 2 senesi tamamlanana kadar kontrollere gelecek.” dedi. 

“3 AY İDARE EDERSEK RAHAT EDERİZ”

Çocuğu için en zor dönemin ilk 3 aylık dönem olduğunu söyleyen baba Deniz, “Geldiğimiz günden beri kan arıyoruz. Liste yapıyoruz, bizi arayanları sonra biz arıyoruz, ya buraya geliyorlar ya da biz gidiyoruz, ama kan yine de yetersiz kalıyor. Oğlumun kan grubu da, B RH+ grubudur. Hastaneye ilk geldiğimizden beri sosyal medya üzerinden kan istiyoruz. Öğretmenevine, öğrenci evlerine haber gönderiyoruz. 3 ay idare edersek bu sorunu aşarız, rahat ederiz. Kan grubu uyanların desteğini bekliyoruz. Çok büyük bir hayır işlemiş olacaklar. Şimdiye kadar duyarlılık gösterip, bu sıkıntılı süreçte gelip bize destek verenlerden de Allah razı olsun, hepsine minnettarım, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EV KİRALADI

Oğlunun yanında annesinin kaldığını, kendisinin de Van’da ev kiraladığını belirten baba Deniz, şunları söyledi:
“Annesi yanında kalıyor, ben de 1+1 ev kiraladım, orada kalıyorum.  Ayda 700 TL ödüyorum. 5 nüfusum var, kendim de inşaatlarda çalışıyorum. Tabi buraya geldiğimden beri hiçbir iş yapmadım, evimde başka bir çalışanım da yok, burada oldukça zorlanıyorum. Ama mecburuz, 3 ay öyle ya da böyle idare etmek zorundayız, çocuğumun sağlığı için gerekirse aç kalırım, işsiz kalırım hiç önemli değil, yeter ki 3 ay sonra bu zorlu süreci atlatmış olsun.” 
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi