Listeye İlk Açıklama!

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, tepki gösteren çevrelere hangi atasözüyle tavsiyede bulundu.

VAN 9.04.2015 11:10:18 0
Listeye İlk Açıklama!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK)   teslim edilerek açıklanan Ak Parti Van Milletvekili Aday listesi Van kamuoyunda değerlendirilmeye devam ediyor.   Ak Parti aday adayları ve çeşitli çevrelerin listeye tepkileri de devam ediyor. Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda listenin açıklanması sonrası bazı kesimlerin partilerine karşı gösterdikleri tepkilerinin normal olduğunu söyledi. Soğanda,  tepkilerin bir kenara bırakılarak Ak Parti’nin başarısı için toplanılmasını gerektiğini ifade etti.

 

“8 İSİM UYGUN GÖRÜLDÜ”

Listede yer alan isimlerin 120 aday adayı arasında yapılan değerlendirme, araştırma ve temayül yoklaması sonucunda belirlendiğini söyleyen Zahir Soğanda, “ Van’da 120 den fazla aday adayı Ak Parti’den aday olmak için başvuruda bulunmuştu. Milletvekili listesi 8 kişiden oluşuyor. 128 arkadaşımız için arasında titiz değerlendirmeler yapıldı. Ardından kamuoyu, STK temayül yoklaması, teşkilat yoklaması, telefonla kamuoyu yoklaması gerçekleştirildi. Bu araştırmaların, değerlendirmelerin ışığında genel merkezimiz ismi açıklanan 8 arkadaşımızın listede yer almasını uygun gördü. Milletvekili adayı 8 arkadaşımız Van’ın 6 bölgeye planlamasına göre aday yapıldı.

 

Bölgeler; 1.Van Merkez İpekyolu/Edremit/Tuşba, 2 Erciş, 3 Muradiye/Çaldıran, 4 Özalp / Saray, 5 Başkale/Gürpınar/ , 6 Gevaş/Bahçesaray/Çatak’dan oluştu.

 8 adayımız bölgeleri de şöyle şekillendi;  Van Merkez İpekyolu/Edremit/Tuşba Burhan Kayatürk,  Hamdullah Şevli, Özge Burak Değer, 

Erciş Prof. Dr. Ömer Çaha,

Muradiye/ Çaldıran Yakup Aladağ,

Özalp/ Saray Nizamettin Ağar,

Başkale/Gürpınar Faruk Alpaslan, 

Gevaş/ Bahçesaray/Çatak Nahide Hakan

Dolayısıyla bu isimlerden 120 aday arasından seçilmiştir. Bu saten sonra Ak Parti’ye gönül verenlerin adaylarımızın etrafında kenetlenmesi gerekiyor”  dedi.

 

“KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR VERİR”

Tepkilerin, kızgınlıkların, küskünlüklerin son bulması gerektiğini kaydeden Soğanda, “ Evet, demokratik tepkilerimiz olacaktır. Fakat bunu topluma yansıtmamak gerekiyor.  Van’ın Vanlıdan başka dostu yoktur.  Aday arkadaşlarımız hepsi Vanlıdır hepsi Van’ın evlatlarıdır. Partili olmanın, dava adamı olmanın gereği merkezimizin uygun gördüğü 8 isimin etrafında kenetlenmektir.   Bunun aksi şekilde davrananlar tepkilerine sürdürenler sonuçta zararlı çıkar. Keskin sirke küpüne zarar verir atasözümüzü kendilerine hatırlatmak isterim. Biz 2009-2011’de benzer durumu yaşadık.  İki ay küs kalırız, ardından pişman oluruz. Fakat bu kez iş işten geçmiş olur”  diye konuştu.

 

“TEPKİLER İLK ETAPTA SÜREBİLİR”

Liste sonrası sosyal medya üzerinden yürütülen boykot çağrılarına,   farklı partilerin desteklenmesi çabalarına tepki gösteren Soğanda, “Herkes kendi dostunu akrabasını listede görmek ister ama sonuçta 120 aday listesi yoktur. 8 kişilik aday listesi vardır. Van’da 1 milyon 100 bin insan yaşıyor. Bunların hiçbirinin görüşü, tercihi bir diğerini tutmayacaktır. Dolayısıyla arkadaşlarımızın bazı çevrelerin, tepkileri ilk etapta sürebilir ama unutulmamalıdır ki o aşiretleri ve aileleri temsil eden de yine Ak Partidir. Dolayısıyla artık tepkilerini bırakılıp Ak Parti’nin etrafında toplanmasını istiyorum.

 

BİZDE İTHAL, YABANCI ADAY YOKTUR

  Ak Parti’ye kırgın yerli ailelerin Küresünlilerin ve bazı aşiretlerin büyük ölçüde MHP ve CHP’ye kayacağı yönündeki değerlendirmelerin gerçekçi olmadığını belirten Soğanda, “ Bizim milletvekili listemiz bu memlekette doğmuş, büyümüş, bu şehrin insanlarını tanıyan bilen bu memleketin öz insanından oluşuyor. Bizde ithal, yabancı aday yoktur. Dolaysıyla Allahın izniyle seçimi 8-0 biz kazanacağız. Önemli olan Vanlı hemşerilerimize sahip çıkmaktır”  dedi.

“SEÇİMİ 8- 0 BİZ KAZANACAĞIZ”

 Ak Parti’nin liste yaparken önemli gördüğü bazı illerde  “  ağabey “  formülünü güçlü adaylarla işlettiği,  Van’da ise liste başına “  ağabey”  olacak isim bırakmamasını değerlendiren AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda,  Ak Parti Türkiye’de liderliğe oynayan bir partidir. Herkesin kendi gönlünden geçen isimin liste başı olması mümkün değildir.   Ak parti Van’ı önemsiyor. Bu yaklaşımı kabul etmiyorum. Seçimi 8-0 kazanırsak Van’ın Hükümette bir temsilcisi olacak. Buranın geleceğini düşünüyorsak bu listenin etrafında kenetlenmek zorundayız” İfadelerini kullandı.  

Kaynak: vansesi