Listede Vanlı firma da var

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu 171 parti ürün ile içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen takviye

VAN 24.07.2015 11:09:03 0
Listede Vanlı firma da var
Tarih: 01.01.0001 00:00
Gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağsişin önüne geçilmesi için bakanlık zaman zaman sağlığı tehdit eden firmaların isimlerini açıklıyor. Son olarak açıklanan listede Van'daki bir firma da bulunuyor.
Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Bakanlığın internet sitesinde açıklandı.
Birinci grupta taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlerle ilgili toplam 171 parti ürün yer aldı. Taklit ve tağşiş edilmiş ürünleri üreten firmalar hakkında 14 bin 649'ar lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
İkinci grupta ise laboratuvar analizleri sonucunda sağlığı tehlikeye düşürebilecek şekilde içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen 40 parti ürün açıklandı. Bu ürünler, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılacak ve ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecek. Ayrıca söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminin kurulması, riske dayalı denetim sistemine geçilmesi vb. çalışmalar neticesinde, 2015 yılı Haziran ayı sonu itibariyle yaklaşık 335 bin denetim gerçekleştirilmiştir. Resmi kontroller sonucunda zaman zaman çok düşük miktarda da olsa, (2015 yılı Haziran ayı sonu itibariyle, 335 bin denetim sonucu 79 parti ürün taklit-tağşiş kapsamında ve 16 parti ürün ise içerisinde bulunmaması gereken ilaç etken maddesi bulunduğu için) haksız kazanç elde etmeye yönelik olarak gıdalarda taklit/tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi bulunduğu tespit edilmektedir" ifadelerini kullandı.
Van'da bal üreten bir firmanın denetimi sonrası; Prolin Miktarı, Balda Protein ve Ham Bal Delta C1 3 Değerleri Arasındaki  Fark, Balda Protein Ve Ham Bal Delta C13 Değerlerinden Hesaplanan C4 Şekerleri Oranı konusunda sıkıntılı olduğu açıklandı. Aynı özellikler Süzme Çiçek Balı ürünlerinde de tespit edildi.
Söz konusu firma isimleri, bakanlığın resmi internet sitesinden öğrenilebilir.

Bölge: Bişar Ulutaş