Âlimler Van’ın tarihi yerlerini ziyaret ettiler

İran Kürdistan’ından gelerek Diyarbakır’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan âlimler Van’a geçtikten sonra buradaki tarihi mekânlarını ziyaret ettiler.

VAN 23.04.2015 19:34:25 0
Âlimler Van’ın tarihi yerlerini ziyaret ettiler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Âlimler Ve Medreseler Birliği’nin (İTTİHAD) daveti üzerine İran Kürdistan’ından gelen âlimler Diyarbakır’daki Kutlu Doğum etkinliğine katıldıktan sonra Van’a geçerek buradaki tarihi mekânları ziyaret ettiler.

Bazı temaslar için Van’da bulunan âlimler, İTTİHAD Van Şubesi Başkanı Ali Aslan rehberliğinde Van’da bulunan bazı tarihi yerleri gezdiler.  Özellikle Said-i Nursi Bediuzzaman’ın kaldığı yerleri gezen âlimler duygular anlar yaşadı.

Dünyaca ünlü tarihi Van Kalesinde Üstad Bediuzzam’ın yaşadığı bir anı karşısında duygulanan âlimlerden bazılarının ağladığı görüldü. Üstad Bediüzzaman’ın kaledeyken bir an uçurumun kenarından düşmesi ve ‘ah davam’ diye nida etmesini öğrenen âlimler duygularına hâkim olamadılar.

Gezdikleri yerleri beğendiklerini ve bazı yerlerde geçmişte yaşanmış kimi anılar karşısında duygulandıklarını belirten âlimler, memnuniyetlerini dile getirdiler.
Urartulardan kalma tarihi Van Kalesi’nin üzerine çıkan âlimler burada şehri izlediler. Kale’nin tarihi ile ilgili bilgi alan âlimler, buradaki gezilerini tamamladıktan sonra Kale çevresindeki ve ilin diğer bölgelirinde bulunan tarihi camileri de gezdiler.  (İLKHA)