Lig başlıyor

Salih Deniz

VAN 10.01.2017 18:35:24 0
 Lig başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yazıma başlamadan önce, tüm gazeteci arkadaşlarımın, 10 Ocak Gazeteciler gününü kutluyor, başarılar diliyorum.

Bilindiği gibi ligin 2. Devresi Pazar günü başlıyor. Takımlar taraftarlarıyla, taraftarlar ise takımlarıyla buluşmanın heyecanı içinde. Kendi tesislerinde Pazar günü oynayacağı Manavgatspor maçı hazırlıklarını sürdüren ekibimiz de sesizlik hâkim. Ligin 2. Devresinin çok zorlu geçeceğini göz önünde bulundurduğumuzda, takımımızın transferde attığı ve atacağı adımlar merak ediliyor.

      Van Büyükşehir Belediyespor bu ilin tek Profesyonel takımı ve vazgeçilmezidir. Takımımızın menfaati için gerekli adımların atılması gereklidir. Bu süreçte takıma sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta, gerekli desteklerin verileceği kamuoyuyla paylaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkan vekili ve Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan ve Genel Sekreter Sayın Mehmet Yaşar takıma gerekli tüm desteklerin verileceğini ve takımın yanında olduklarını açıklamışlardı. Bu güzel gelişme herkes tarafından taktirle karşılandı. Olması gerekende buydu. Güzelde oldu. Şimdi yönetim tarafından atılacak adımlar merak ediliyor. Transfer döneminin bitimine az bir zaman kaldı. Takıma gerekli transferler yapılacak mı yapılmayacak mı? Takım transfer yapmadığı taktir de, mevcut kadroyla ligi başarılı tamamlamasının zor olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Şimdi 29 puanla 5. Sırada olmamıza değil, altımızdaki takımlarla aramızdaki puan farklarına bakmalıyız. Bir iki maç kaybıyla nerelere geleceğimizin hesaplarını iyi yapmalıyız. O açıdan takıma transfer gerçekten şart.
Hepimiz, takımın ilimiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Geçmişte olduğu gibi bu günde, bizler kenetlendik mi takımı layık olduğu yere çok kolay getiririz. Yeter ki bu havayı yakalayalım. Yeter ki gönüllerimiz bir olsun ve birlikte hareket edelim. 1992-1993 Futbol sezonunda Vanspor’un Van Atatürk Şehir Stadında şehrin her tarafına estirdiği futbol ruhunu, yıllar sonra, Van Büyükşehir Belediyespor’la, 2004-2005 futbol sezonunda yeniden yaşadık. Bugün yeniden neden olmasın.


      Evet, ligin 2. Devresi Pazar günü başlıyor. Hepimiz maçta olacağız ve takımımıza gerekli desteği elbette vereceğiz. Ama mevcut takım kadrosuyla bir yere varmamız gerçekten çok zor. O açıdan takıma belli noktalara gerekli transferler zaman geçirilmeden mutlaka yapılmalıdır. Grubumuzda yer alan takımlara baktığımızda, hele hele devre arası yeni transfer yapmışlarsa inanın işimiz çok zor. Çünkü ligin 2. Devresinde grupta yer alan 19 takım, Zirve ,Play Off ve kümede kalma maçlarına çıkacak. Takımlar puan kapma savaşı verecek. Hiçbir takım için hiç bir şeyin bitmediğini göz önünde bulundurduğumuzda, oynanacak maçların ne kadar zor geçeceğini görmekteyiz.

BÖLGE GAZETESİ