'Lastik değişimlerinizi son günlere bırakmayın'

Oto lastik satışı ve değişimi yapan firma sahipleri, sürücüleri kar düşmeden araçlarının kışlık lastiklerinin değişimi konusunda uyardı.

VAN 22.11.2018 10:27:16 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yurt genelinde başlayan soğuk havalar, karın habercisi oldu. Hava sıcaklığının düşmesi, yüksek kesimlere kar yağmasının ardından, şehir merkezlerine de önümüzdeki günlerde kar beklentisini arttırdı.
Yere kar düşmesi beklentisi artarken, Van’da oto lastik satışı ve değişimi yapan firmaların önünde kısmen de olsa araç kuyrukları oluşmaya başladı. Bazı araç sahipleri aşırı yoğunluğun yaşandığı döneme kalmamak için erken lastik değişimi yaptırırken, kimi araç sahipleri ise aracın lastik değişimini son güne bırakıyor. Uzmanlar, araç sahiplerini kışlık lastik değişimleri konusunda uyarıyor.
 Konuyla ilgili görüştüğümüz Bayram Ticaret Satış Danışmanı Veysel Sever, lastik değişimi konusunda yoğun iş dönemine kalmamaları için araç sahiplerini uyararak; “Araç sahiplerinin biran önce araçlarının lastik değişimlerini yapmaları iyi olur. Yoğun döneme kalmasınlar, yoğunluğa kaldıkları zaman en az burada 2-3 saat sıra beklemek zorunda kalacaklar, beklememeleri açısından bu günlerde araçlarının lastiklerini değiştirmelerini öneriyoruz”dedi. 

 

İŞ YOĞUNLUĞUNA KALMASINLAR…

Sever, konuya ilişkin şunları söyledi; “Bölgemizde kar daha erken yağdığı için araç sahiplerinin şimdiden araç lastiklerini değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. İşlerimiz şuan itibari ile hareketlenmeye başladı. Kasım ayının ilk yarısında lastik değişimleri başladı, tabii daha değiştirmeyenler çok. Yoğun zamana denk gelmemesi açısından araç sahiplerinin biran önce araç lastiklerini değiştirmeleri yerinde olur. Çünkü kar düştüğü zaman hem çok yoğun bir iş dönemi oluyor, hem de yerde kar olduğu zaman yazlık lastiklerle trafiğe çıkmaları çok tehlikeli oluyor. Yaz lastikleri soğukta sertleştiği için araba yerinden kalkmayabiliyor, devamlı patinaj yapıyor. Bu sezon lastik değişimleri 30-45 gün arası devam ediyor. Ondan sonra yoğunluk hafifliyor.”
Oto lastik fiyatlarının da 4 adedinin 900 – 1000 TL'den başladığını belirten Sever, araca göre lastik fiyatlarının değiştiğini ifade etti. Sever, 4 adet lastik değişim ücreti ve balans fiyatının ise 60 TL olduğunu söyledi.
Uzmanlar, ayrıca kışlık lastik değişiminin yanı sıra araçların kışlık bakımlarının da büyük önemde olduğunun altını çiziyor.
Özel Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi