‘Kuzey Van Gölü Demiryolu Hattı kurulmalı’

Vangölü Aktivistleri Derneği, Ankara-Tatvan arasında sefer yapan Van Gölü Ekspresi’nin Van Gölü’nü tam kapsamadığına dikkat çekerek, havza güzelliklerinin daha fazla izlenebilmesi için ‘Kuzey Van Gölü Demiryolu Hattı’ kurulmasın

VAN 19.02.2022 10:22:46 0
‘Kuzey Van Gölü Demiryolu Hattı kurulmalı’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve Bitlis’te faaliyet yürüten Vangölü Aktivistleri Derneği, bir süredir her hafta Van, Bitlis ve Van Gölü havzasına dair bir tarih, doğa ve ekonomik değerin sosyal medya aracılığıyla tanıtımını gerçekleştiriyor.
Aktivistler bu hafta ‘Dikkat Köşesi’ adını verdikleri tanıtım ağı üzerinden Ankara-Tatvan arasında sefer yapan Van Gölü Ekspresi’ni konu alıyor.

TREN YOLCULUĞUNA DAİR

Dernek üyeleri ve farklı kullanıcılar tarafından sosyal medya platformlarında paylaşılan metinde Van Gölü Ekspresi’ne dair bilgiler aktarılıyor.
“Van Gölü Havzası'nın eşsiz güzelliklerine tanıklık edebilirsiniz.” ifadesi kullanılan metinde “Van Gölü Ekspresi Ankara-Tatvan arasında toplam 60 durağı olan bir tren hattıdır. Van’a kadar değil, Bitlis Tatvan’a ulaşmaktadır. Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Elâzığ ve Tatvan ana duraklarıdır.” bilgisine yer veriliyor.

HAFTALIK SEFER SAYISI 

Tren seferlerine ilişkin de şu bilgiler yer alıyor:
“Her hafta iki sefer düzenleniyor. Ankara-Tatvan seferleri salı ve pazar, Tatvan-Ankara seferleri ise salı ve perşembe günleri yapılmaktadır. Van'a gitmek isteyenler için feribot veya karayolu tercih edilmektedir. Tren, daha önceleri İstanbul-Haydarpaşa - Tatvan arasında sefer yapmaktaydı fakat İstanbul - Ankara arası hızlı tren kurulması sebebiyle hat kısaltılmış ve seyahat başlangıç noktası Ankara olmuştur.”

‘KUZEY VAN GÖLÜ DEMİRYOLU HATTI’ ÖNERİSİ

Yapılan değerlendirmede hâlihazırdaki tren güzergâhının hem Van’ı da içine alan ulaşım konusunda hem de havzanın güzelliklerinin tamamını izleme konusunda yetersiz olduğuna dikkat çekilerek güncellenmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.   
‘Kuzey Van Gölü Demiryolu Hattı’ önerisinin yer aldığı Dikkat Köşesi metninde, “Hem yavaş oluşu hem de Van Gölü’nü yeterince kapsamayan bu trenin güncellenmesi ve Kuzey Van Gölü Demiryolu Hattı’nın kurulması daha kapsamlı olacaktır.” ifadesine yer veriliyor.

Özel Haber: Adil HARMANCI