Kutlamalar yarın yapılacak

HDP Nevruz Tertip Komitesi tarafından Van Valiliği’ne yapılan başvurunun kabul edildiği açıklandı. Kutlamalar, yarın Van Kalesi alanında gerçekleştirilecek.

VAN 20.03.2017 10:38:22 0
Kutlamalar yarın yapılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Konuyla ilgili olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il binasında basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı Hazırlık Komitesi adına Komite Başkanı Avukat Erhan Çiftçiler yaptı.

Kutlama için Valiliğe yapılan başvurunun kabul edildiğini belirten Çiftçiler, “Başvurumuza olumlu cevap verildi. Kutlamayı 21 Mart günü saat 10.00’da Van Kalesi alanında gerçekleştireceğiz. Gereken çalışmaları başlatmıştık, devam ediyoruz. Tüm önlemler alınmış, hiçbir sorunumuz bulunmamaktadır. Tüm halkımızı kutlama alanına bekliyoruz” dedi.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da, kutlama için herhangi bir engel bulunmadığını belirterek, vatandaşları kutlamaya davet etti.

“Kutlamanın anlamlı bir dönemde yapıldığını” ifade eden Özgökçe Ertan, “Her sene olduğu gibi bu sene de barış içinde kutlamak istiyoruz. Nevroz bu sene çok daha farklı bir anlama bürünmüştür. Referandumla ilgili mesajlarımızı da kutlamada vereceğiz” diye konuştu.

Kutlamaya HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Van Milletvekili Nadir Yıldırım ve DBP Eş Başkanı Gülcihan Şimşek konuşmacı olarak katılacak.

Sanatçılar ise, İbrahim Rojhılat, Bajar ve Koma Rojarya Kemençe Grubu.

Haber: Adil HARMANCI