Kurukcu’dan, Bakan Soylu’nun o açıklamasına tepki…

CHP’nin Marmaray’dan haberdar olmadığını, ‘Allah’tan Marmaray yer altından geçti de CHP görmedi, yoksa ona da karşı çıkacaklardı’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu yan

VAN 23.03.2017 17:51:09 0
Kurukcu’dan, Bakan Soylu’nun o açıklamasına tepki…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Soylu çok iyi bilmektedir ki CHP ne Marmara’ya, ne 3. Köprüye, ne de 3. Havaalanına karşı çıkmıştır. CHP yalnızca AKP’nin bu çalışmaları yaparken yandaşlarını zenginleştirmesine karşı çıkmıştır. CHP bu çalışmaların yapılmasına değil yapılırken memleketin parsel parsel satılmasına karşı çıkmıştır.
CHP milletin kandırılmasına aldatılmasına karşı çıkmıştır. CHP halkın öz değerlerinin bitirilmesine karşı çıkmıştır. Şimdi sayın bakana soruyorum; Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yerlerden anlaşmalı firma ile yapmış olduğunuz sözleşmeye göre Osman Gazi Köprüsünden 40 bin Avrasya Tünelinden de 68500 araç geçmediği takdirde her gün gece 24.00’te Osman Gazi Köprüsü için 130 TL Avrasya Tüneli için de 15 TL geçmeyen araç bedeli olarak ilgili firmanın hesabına para aktarılmıyor mu? Bunun yanıtını verebilir misiniz?  Dünyanın en geniş köprüsü’ olması yönüyle övünülen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temeli atıldığında büyük bölümü ormanlık alan olan bölgede geri dönüşü olmayan tahribatlar yaratılmış İstanbul’un son ormanları ve su kaynaklarının önemli bir bölümünün bulunduğu alana inşa edilerek resmen doğaya kıyım gerçekleştirilmişti.

Buna sayın bakanın verebileceği mantıklı bir cevap var mıdır? Yapımı 3 milyar dolara mal olan 3. Köprü’yü 10 yıl 2 ay 20 gün süre ile işletecek olan IC İçtaş-Astaldi JV firmasına günlük 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi verilmiş iken Sayın Soylu hangi mantıkla CHP’yi eleştirebiliyor? Halkın vicdanını rahatlatmadan sırf CHP’ye saldırmak amaçlı oluşturduğunuz yapay gündemlerle kurtulabileceğinizi mi sanıyorsunuz? 16 Nisan’da halkın sert cevabıyla karşılaştığınızda halka verebilecek bir cevabınız olacak mı?” ifadelerini kullandı.
Bölge Gazetesi Haber Merkezi