Kurukcu: Peynirciler Çarşısı esnafı sıkıntı yaşıyor!

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve beraberindeki İl yöneticileri, Van’ın Tarihi Peynirciler Çarşısı’nı ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi. Kurukcu, sıkıntı yaşayan esnafların sorunlarının giderilmesi gerektiğini söyle

VAN 21.09.2020 18:13:16 0
Kurukcu: Peynirciler Çarşısı esnafı sıkıntı yaşıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Kurukcu ve beraberindeki heyet, esnafı ziyaret ederek ayaküstü sohbet etti.

   Ziyarette çarşı esnafı en çok artan kiralardan, kiralara eklenen faizlerden ve iş yapamamaktan şikâyet etti.

   Ziyaret sonrası Peynirciler Çarşısı önünde açıklama yapan Kurukcu, “Buranın restorasyonuna 4 milyon 500 bin lira harcanırken dahi biz karşı çıkmıştık. Çünkü buraya gereksiz ve yandaşlara peşkeş çekilmiş yüksek miktarda para harcandı. Bunun acısı esnafta çıkarılmaya çalışılıyor. Biz CHP olarak her zaman haksızlığa uğrayanların yanında olamaya devam edeceğiz. Tarihi çarşıda toplam 50’ye yakın iş yeri var ve bunlardan 41 dükkân belediyeye aittir. Pandemi sürecinde bütün devletler toplumuna ve çalışanlarına sosyal devlet gereği olarak yardımda bulunmuştu. Biz CHP olarak hükümete çağrımız şuydu, Çalışan insanların ücretli izne ayrılması, esnafların kiralarının devlet tarafından ödenmesi ya da alınmaması tarzında çağrılarımız oldu. Mülk sahipleri burada kiracılarından kira almazken , belediyenin de pandemi sürecindeki aylarda ya kira almaması veya en azında yüzde elli alınmamasını talep ediyoruz” dedi.

   ‘KİRALARI ŞİMDİ FAİZİYLE İSTİYORLAR’

     Peynirciler Çarşısında kiraların bin 800 TL ile 4 bin TL arasında değiştiğini söyleyen Kurukcu, “Esnaflar biriken o kiraların hiçbirini ödeyemiyor. Buradaki esnaf pandemi yüzünden zaten satış yapamıyor. İlk ihaleye açıldığında buranın kirası 800 TL ile bin 500 TL arası iken, şu an bin 800 TL’den 4 bin TL arası ödeniyor. Bizim de yetkililerden talebimiz bu kiralarını ödeyemeyen esnaflardan faiziyle kira alınacağına, faizden vazgeçip kalan kiralarının da ödenmesinde kolaylık tanınmalı” ifadelerini kullandı.