Kurukcu, Güçbirliği toplantısını değerlendirdi

Van Kültür ve Turizminin ele alındığı Güç birliği 4. Toplantısı sonrasında bir değerlendirmede bulunan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, sorunların konuşmada kalmaması, çözümüne ilişkin adımların atılması gerektiğini söyledi

VAN 4.10.2016 18:24:09 0
Kurukcu, Güçbirliği toplantısını değerlendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu; görüşülen konu ile ilgili bir eleştiride bulunarak, “Ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği böylesi bir dönemde Kültür ve Turizm konusunun masaya yatırılması yerine ondan daha büyük önem arz eden Güvenlik/Emniyet ve Ekonomi konuları ele alınmasının daha faydalı olacağını savundu. Güvenlik ve Emniyet konularında sıkıntı yaşayan bir ilde Kültür ve Turizm’den bahsetmek havada kalır” şeklinde konuştu.


     “Van’ın her sorununu konuşacağız, ama yerinde ve zamanında”
      Van’ın birçok sorunun mevcut olduğunu anlatan Kurukcu, “Kaldı ki bizler de her fırsatta bu sorunları gündeme getirme gayretindeyiz. Ancak tekrar ifade etmemiz gerekir ki önce acil ve öncelikli konuları konuşmamız gerekiyor. Bunlara çözüm sağlandıktan sonra ancak diğer konulara geçebiliriz” dedi.


      CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu öncelikli konuların çözülmesinin ardından masaya yatırılacak onlarca konunun olduğunu bunların da ciddi manada mağduriyetler yarattığını söyledi.
Kurukcu; Son günlerde daha da belirginleşen mağduriyet boyutuna dikkat çekerek, mağdurlar arasında ayrım yapılmasının etik ve ahlaki olmadığını hangi cenahtan olursa olsun suçsuzu suçludan, yaşı kurudan ayırmak için gayret içerisinde olduklarını dile getirdi.


     Erçek’ten Tuşba’ya çile yolu…
       İpekyolu İlçesi sınırları içerisinde bulunan Erçek Mahallesi’nden Tuşba sınırları içerisinde bulunan Turgut Özal ve Hüseyin Çelik İmam Hatip Anadolu Lisesine eğitim görmek üzere giden öğrencilerin (45) ciddi sıkıntılar yaşadığını bu konuyu daha önce yetkililere aktardıklarını ve çözüm bulduklarını ancak bu sorunun bu yıl yeniden tekrarlandığını bu bağlamda sorunun yeniden çözülmesi anlamında bir adım beklediklerini vurguladı.


      CHP Van İl Başkanı takip ajandalarında Van’ın birçok acil çözüm bekleyen konularının olduğunu bunların her birini ayrı ayrı takip ettiklerini ve bunlara çözüm bulununcaya kadar dillendirmeye devam edeceklerini söyledi.
     Ajandalarında yer alan öncelikli konularından bir kaçını; TOKİ mağduriyeti, Van Stadyumu, Çevre Yolu sorunu ve Sosyal Meskenler hak sahiplerinin mağduriyet sorununu dile getiren Kurukcu bu konuları yetkili birimlere aktardık. Ümit ediyoruz ki tez zamanda çözülmüş olur şeklinde konuştu.