Kurukcu'dan yapılacak yeni hastane için yer önerisi

CHP Van İl Başkanı Kurukcu geçtiğimiz günlerde Van halkına müjdelenen yeni hastane için yer önerisinde bulundu.

VAN 29.01.2021 17:39:07 0
Kurukcu'dan yapılacak yeni hastane için yer önerisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van halkına yeni hastane müjdesi Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas tarafından verilmişti.

Ak Parti Van Miletvekili Abdulahat Arvas'ın Vanlılara verdiği yeni hastane müjdesi sonrası yapılacak hastanenin yeri için CHP Van İl Başkanı Kurukcu'dan öneri geldi.

Kurukcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yapılacak devlet hastanesinin yeri için öneride bulundu.

Kurukcu yaptığı açıklamada; "Değerli Yetkililere Çağrımızdır: Van-Tuşba'ya yeni Devlet Hastahanesi yapılacaksa bunun yeri İpekyolu sınırında olan Askeri Hastanenin yeri yada Y.Y.Ü Tıp Fakültesi (Araştırma Hastanesi) yanı değildir. Hastanenin yapılacağı en işlek ve en uygun yer Eski Van Et-Balık Kombinesinin yeri Tuşba Belediyesinin yanıdır." dedi.

TUŞBA DEVLET HASTANESİ TUŞBA BELEDİYESİNİN YANINDAKİ BOŞ ARSAYA YAPILMALIDIR
Van Askeri Hastanesi Kentin Değeridir.
1950 yılında 53 yatak kapasiteyle hizmete açılan, 2016 yılında Sağlık Bakanlığına devredilerek Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Ek binası olarak kullanılan Van Askeri Hastanesi’nin korunması gerektiğini kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, “Van Askeri Hastanesinin korunması, Tuşba Devlet Hastanesinin Eski Van Et Balık Kurumun yerine yapılması için Valimiz  Sn Mehmet Emin Bilmez, ve Van İl Sağlık Müdürü Sn.Mahmut Sünnetçioğlu ile görüşeceğiz.  70 yıllık tarihi yapının yıktırılmasına Vanlılar olarak izin vermeyeceğiz” dedi.

669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle Sağlık Bakanlığı’na devredilen, Tuşba Devlet Hastanesi olarak yapımı planlanan Van Askeri Hastanesi’nin yıktırılmaması gerektiğini söyleyen CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu yetkililere seslendi. Kurukcu, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Van Askeri Hastanesinin tarihi bir yapı olması ve İpekyolu sınırları içerisinde bulunmasından dolayı yıktırılmasına asla izin vermeyiz. İskele Caddesinde bulunan Van Askeri Hastanesi, yol üzerinde bulunduğu için devlet hastanesi kapasitesini kaldıramaz” ifadelerini kullandı.
CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu Van Asker Hastanesi’nin tarihi yapı itibariyle korunarak müzeye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
 

“Tuşba Devlet Hastanesi Eski Van Et-Balık Kurumun yerine yapılsın”
Tuşba Devlet Hastanesinin Eski Van Et-Balık Kurumunun yerine yapılması gerektiğini söyleyen KURUKCU;  “2016 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığına devredilen Van Askeri Hastanesi’nin yıktırılıp yerine Tuşba Devlet Hastanesi yapılmasını asla doğru bulmuyoruz. Van Askeri Hastanesi ilimizin en önemli değerlerinden biridir. Mutlaka korunması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Van Asker Hastanesinin tarihi bir yapı olması ve İpekyolu sınırları içerisinde bulunmasından dolayı yıktırılmasını asla istemiyoruz. İskele Caddesinde bulunan Van Askeri Hastanesi, dar olan iskele caddesi yolu üzerinde bulunduğu için devlet hastanesi kapasitesini kaldıramaz. Çünkü vatandaşlar araçlarını park edecek otopark bulamayacağı gibi trafik kilitlenir. Tuşba Devlet Hastanesi, Eski Van Et-Balık Kurumun yerine yapılırsa daha doğru olur. Konum olarak da marangozlar sitesi, sanayi sitesi ve Organize Sanayi Bölgesine daha yakındır. Bakın bu konuda daha önce Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Edremit yolu üzerinde yapıldı. Bence konum olarak yanlış bir yerde yapıldı. Keşke Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi suanki adliye ve Emniyet müdürlüğü binasının yerinde yapılsaydı. En azından insanlar rahat bir şekilde ulaşırdı. O gün yapılan yanlış bugün tekrarlanmamalı, Tuşba Devlet Hastanesini Eski Van Et-Balık Kurumun yerine ve Tuşba Belediyesi yanına yapılsın” diye konuştu. 
 

“Van Asker Hastanesi müzeye dönüştürülsün”
70 yıllık Van Askeri Hastanesinin yıktırılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Kurukcu, “Kimse Van’ın üzerinde egolarını tatmin etmeye kalkmasın. Geçmişte bu tür hatalar çok yapıldı ama bundan sonra tekrarlanmalarına izin vermeyeceğiz. 7 yıllık bir Tuşba Belediyesi’nin binası daha düne kadar İpekyolu ilçesi sınırlarındaydı ama yeni yapılan binayla kendi ilçe sınırları içinde yer aldı. Tuşba Belediyesi hizmet binasının yanına devlet hastanesi ve kaymakamlığın Tuşba’ya yeni bir şehir kurar. Van Asker Hastanesinin korunması, Tuşba Devlet Hastanesinin Eski Van Et Balık Kurumun yanına yapılması için Van Valimiz Sn. Mehmet Emin Bilmez ve Van İl Sağlık Müdürü Sn Mahmut Sünnetçioğlu ile görüşeceğiz.  70 yıllık tarihi yapının yıktırılmasını biz Vanlılar olarak istemiyoruz. Van Asker Hastanesi tarihi yapı itibariyle korunarak müzeye dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.