Kurtulmuş, Van’da açıklamalarda bulundu

Van’da bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, yerel ve yaygın basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

VAN 24.10.2021 20:58:34 0
Kurtulmuş, Van’da açıklamalarda bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından başlatılan Teşkilat Akademisi Eğitim Programı kapsamında Van’da bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, eğitim programı bitiminde basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.
Hilton Otel’de düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal ile AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da eşlik etti.
Sohbet toplantısından önce açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Van’a geliş nedeninin AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen Teşkilat Akademisi Eğitim Programı olduğunu söyledi.
Kente gelişinin Van’da 2011 yılında meydana gelen depremin yıl dönümüne denk geldiğini belirten Kurtulmuş, depremde hayatını kaybedenleri andı. 

‘VAN, DOĞU’NUN İSTANBUL’U”
Van’ı “Doğu’nun İstanbul’u” diye ifade eden Kurtulmuş, “Hükümetimiz deprem sırasında her türlü fedakarlığı yaptı. Şimdi Van bambaşka bir Van” dedi.
SİYASETTEKİ SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ
Kurtulmuş, açıklamasında Türkiye siyasetindeki son gelişmelere de değindi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler” sözünü eleştiren Kurtulmuş, “Bu, insanları yıldırma çabasından başka bir şey değildir. Gündemi değiştirmek için bir argümandır” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun aynı şekilde memurları tehdit ettiğini ifade eden Kurtulmuş, “Bizden önce de görev alan memurlarımız vardır, biz iktidara geldikten sonra da işe başlayan memurlar vardır, bütün memurlarımız şereflidir. Tabi biz böyle deyince geri adım attı” ifadesini kullandı.
10 büyükelçinin sözlerine de değinen Kurtulmuş, “Talimatla bir girişim, bunu asla kabul etmiyoruz. Biz AB ile masada konuşuruz ama parmak sallayarak olmaz” dedi.
“HER TÜRLÜ GAYRETİ SARFEDİYORUZ”
Ekonomik tartışmalara da değinen Kurtulmuş, sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, “Biz hayat pahalılığının farkındayız. Bunu yine çözecek olan AK Parti hükümetidir. Çözüm için her türlü gayreti sarf ediyoruz” diye konuştu.
Bir gazetecinin sorusu üzerine ise Kurtulmuş, Millet İttifakı’nın HDP ile gizli bir ittifak içinde olduğunu söyledi.
Bir soru üzerine de Kurtulmuş “Red, inkar ve asimilasyon politikasına son veren hükümet yine AK Parti hükümetidir” dedi.  Daha sonra program karşılıklı sohbet ile son buldu.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi