Kurtulmuş: “Saldırılara rağmen büyüyoruz“

Van'da gazetecilerle bir araya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tüm tehdit ve ekonomik saldırılara rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Yeni ekonomi programının da sonucu olarak dengeleme süre

VAN 4.10.2018 16:50:52 0
Kurtulmuş: “Saldırılara rağmen büyüyoruz“
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Van'da Kocaeli Parkı'nda Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesislerde gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Van'a geldiklerinde acı bir haber aldıklarını söyleyen Kurtulmuş, Batman'ın Gercüş ilçesinde yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 7 askerin şehit olduğunu belirterek, teröre karşı birlik içinde mücadele edilmesi gerektiğini hatırlattı.

 


           Van Valisi Murat Zorluoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte gazetecilerle bir araya gelen Kurtulmuş, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Son derece hain ve insanlık dışı terör olayı sonucu Batman'da 7 güvenlik gücünün şehit olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Batman'daki olay bizleri derinden üzmüştür. 7 askerimiz şehit oldu. Lanet olsun. Mekanları cennet olsun. Bizler güzel bir ülke olsun diye gayret ediyoruz. Ama bizim yaptığımızın tam tersi bir ülke için uğraşan örgütler var. Türk, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı herkesin aynı çatı altında huzur içinde yaşamasını arzuluyoruz. Devletimizin nasıl terör olaylarına karşı mücadelesi varsa, tüm vatandaşlarımızın da teröre karşı aynı safta buluşmasını arzuluyoruz" dedi.

 


        "TERÖR ÖRGÜTLERİNİN YEŞERMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"
Ortadoğu'yu bir cehenneme çevirmek isteyenlere karşı insanların bir vazife içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Hep beraber olacağız, birlik içinde, dirlik içinde olacağız. Emperyalist projenin parçası olan terör örgütlerinin içimizde olmasına, yeşermesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın birbirine karşı sorumluluğu var" dedi.
Konuşmasında ülkemize karşı oluşturulan ekonomik savaşa da değinen Kurtulmuş, "Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ülkemize karşı planlı ve kasıtlı bir ekonomik saldırı başlatıldı. Ülkemiz köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Ama devletimiz de, milletimiz de bu konuda uyanık. Özellikle hükümetimiz olacakları önceden bildiği için saldırılara karşı önlemini almış durumda. İnşallah bu kur operasyonlarına gerekli cevabı vereceğiz. Türkiye'nin her yerindeki fabrikaların, atölyelerin, üretim yapan her tesisin üretimini sürdürmesi için çalışmalarımız sürüyor. Geçmişteki krizlerden ders çıkaran bir ülkeyiz. Kaldı ki Türkiye'nin yaşadığı bir kriz değil, kriz çıksın diye uğraşılan bir kur manipülasyonudur" ifadelerini kullandı.

 


            "EKONOMİK SALDIRILARA RAĞMEN BÜYÜMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"
Tüm tehdit ve saldırılara rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdüreceğine inandığını belirten Kurtulmuş, "Yeni ekonomi programının da sonucu olarak dengeleme sürecini başlattık. Ülkemiz geçen yıl yüzde 7.4 büyüdü. Bu sene belki 4-4.5 seviyelerinde büyüyecek. Gelecek yıl büyüme düşse de yine büyümemizi sürdüreceğiz. Tüm tehditlere ve saldırılara rağmen Türkiye'nin büyümesini önleyemeyecekler. Kur operasyonlarının yanı sıra, stokçuluk ve fırsatçılık yapan bir kesim olduğunu da görüyoruz. Kim 'fırsat bu fırsattır' diyerek, kârını katlama yoluna giderse bunun hesabını sormak için üstüne gideceğiz. Kimsenin fiyatlar üzerinde oynamaması lazım. Dolayısıyla burada vatandaşlarımızın da fırsatçılara ve stokçulara göz açtırmaması gerekir" diye konuştu.
Bu coğrafyayı yeniden yapılandırmak için mücadele eden emperyal güçlerin olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Başından itibaren vekalet savaşları ile bu coğrafyanın sınırları yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Kuklalar üzerinden bölgeler yeniden dizayn ediliyor. Birisi bize anlatabilir mi? DEAŞ denilen örgüt, dünyanın birçok yerinden onbinlerce insanların birkaç ay içinde bir araya getirilerek ve ellerine dünyanın en gelişmiş silahları verilerek Ortadoğu dizayn edilmek istendi. Neredeyse bir hafta içinde Suriye sınırı baştan başa dolaşılarak, Irak sınırına kadar gelen, Rakka'sından, Musul'una, Kerkük'üne kadar bütün kadim şehirleri eline alan DEAŞ'ın arkasındaki unsurlar kimlerdir? Aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG adında bir takım örgütler üzerinden bölge halklarını yerinden yurdundan ederek, silahlı güç vasıtasıyla Suriye haritasını değiştirmek isteyenler kimlerdir? Bu soruların cevabını bulursak, bu terör örgütleri üzerinden verilen bu savaşın kirli bir emperyal savaş olduğunu anlarız" dedi.

 


          "KİRLİ OYUNLARI MİLLET OLARAK BOZMALIYIZ"
Özellikle bölgede oynanmak isteyen kirli oyunların olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Bölgede oynanan bir oyun vardır. Örgütler aracılığıyla savaşlar sürdürülüyor. Bu savaşın İdlip, Kerkük, Şam, Halep'e zerre miskal faydası olmamıştır. Şehirler yerle bir edilmiştir. Asırlardır bir çatı altında yaşayan insanlar birbirine düşman edilmiştir. Bu kirli oyunu bozmak Türkiye halkının vazifesidir. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı olarak bizim milletin vazifesidir. Van'ı, Diyarbakır'ı, Rakka'dan, Musul'dan, Kerkük'ten ayıran bir şey yoktur. Gaziantep'i, Hatay'ı, Kilis'i, Şam'dan, Halep'ten, Humus'tan ayıran bir şey yok. Aramıza konulan fitneyi kaldırırsak, huzuru hep beraber göreceğiz. Bizim kitabımızda insanları etnik mezheplerine, meşreplerine göre ayırmak yazmaz. Dolayısıyla bize büyük bir tarihi sorumluluk düşüyor. İnsanlarımızın birlik ve beraberlik içinde yaşaması için çabalıyoruz. İşte en son İdlip'te savaş olmaması için gayretlerimizi gördünüz. Rusya, Türkiye ve İran bir araya gelerek, belli yerlerde çatışmasızlık bölgeleri oluşturuldu. İnşallah İdlip'teki 4 milyon insanı ilgilendiren barış sağlanacak" şeklinde konuştu.

 


            "TÜRKİYE'Yİ ESENLİK YURDU HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"
Hedeflerinin ülkenin her tarafından huzurun sağlanması olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Türkiye'yi öncelikle bir esenlik yurdu haline getirmek istiyoruz. Türkiye'nin dağlarında, şehirlerinde bir bomba sesinin duyulmamasını istiyoruz. Çocukların sevinç çığlıklarının duyulmasını arzuluyoruz. Birlik ve beraberlik şehri olan Van'da olmak bizi mutlu ediyor. İnşallah Van'daki bu huzur ortamı, bütün dünyaya örnek olacaktır. Daha fazla kalkınmayı, daha fazla güzel refahı hep birlikte sağlayacağız" şeklinde konuştu.
Kurtulmuş, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 


            Son zamanlarda AB ile ilgili sıcak bir ilişkinin başladığını anlatan Kurtulmuş, "Maalesef ABD'deki yönetim, ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmak istiyor. Türkiye üzerinden, gelişmekte olan ülkelere de göz dağı veriyor. ABD, Avrupa'yı da karşısına alıyor, başka ülkeleri de. Türkiye'nin amaçlarından biri de AB ile ilişkilerini düzeltmektir. Son dönemde güzel ilişkiler yaşanıyor. Bu illegal göçmenler üzerinden anlaşmalar oldu. Türkiye geçiş rotasıdır. Türkiye eğer bu göçmenleri önlemeseydi, büyük sıkıntı yaşayacaklarını zaten AB de biliyor. AB'nin bizden talep ettiği bazı talepler karşılandı. Son zamanlarda AB de, Türkiye karşıtlığının kendisine fayda sağlamayacağını gördü. İnşallah daha güzel sonuçlar alınacaktır" ifadelerini kullandı.
Van'da İranlı turist bereketi olduğunu gördüğünü anlatan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz dönem Kültür Turizm Bakanlığı yaptığım zaman da gördüm. İranlı turistler yoğun olarak buraya geliyor. Burada Farsça öğrenilmesi konusunda yapılması gereken bir çalışma varsa bu da konuşulur inşallah" dedi.

 


            Van ve İran arasındaki kapının önemine vurgu yapan Kurtulmuş, İran tarafındaki yolun da bir an önce bitirilmesini arzuladıklarını ifade etti.

 


        "DEMOKRATİK HİÇBİR ÜLKEDE, ÖRGÜTLERE YATAKLIK YAPAN BELEDİYELERE MÜSAADE EDİLMEZ"
Önümüzdeki yerel seçimlere de vurgu yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Demokratik hiçbir ülkede halkın oylarıyla seçilen bir hükümet, halkın oyları ile seçilen bir belediye başkanının yerine vekil tayin etmek istemez. Bu vekillerin tayip edilmesi durduk yere olmadı. Ama hiçbir demokratik ülkede de, hükümet, eli silahlı terör örgütlerine dayanışma, yardım ve yataklık içerisinde olan bir belediyeye müsaade etmez. Kazılan hendeklere yardımcı olan, iş makinaları ile yardımcı olan, devletin kaynaklarını dağa aktaran belediyelerin, seçilmiş olmaları, onların bu faaliyetlerini meşru kılmaz. En büyük zararı da kendisini seçenlere karşı yapmıştır. Vatandaş, huzur içinde o sokakta geçsin diye onlara oy verdi. Onlar ise hendek kazdırdı. Böyle olunca hükümetimiz de vekil atadı. Vekil belediye başkanları gerçekten de güzel çalışmalar yapıyor. Bazılarını görüyorum gece sabahlara kadar çalışmaları takip ediyor. Güzel hizmetler ortaya çıkıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de vatandaş her türlü hizmeti görür" diye konuştu.

 


             Yeni seçimler sonucunda belediye başkanlarına önemli görevler düştüğünü belirten Kurtulmuş, "Seçimlerde başka bir sonuç olup, bazı bölgelerde HDP'li belediye başkanları seçilirse ne olacak? Seçimlerden sonra ne yapacağımızın cevabı bizde değil. Seçilecek olan HDP'li belediye başkanlarındadır bunun cevabı. Nasıl siyaset yapacakları önemli. Terör örgütünün silahlarının gölgesinde mi, yoksa milletin oyunun desteğiyle mi? Ümit ederiz ki demokratik bir tercih içinde olurlar" ifadelerini kullandı.
Belediye başkan adaylarının ehliyet ve liyakat sahibi insanlardan oluşması için dikkat edeceklerini söyleyen Kurtulmuş, onların mütevazı, adaletli davranan isimlerden oluşması için gayret edeceklerini anlattı.

 


           "VAN VE İLÇELERİ ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Yerel seçimlerde Van Büyükşehir ve ilçeleri almak için gayret göstereceklerini anlatan Kurtulmuş, "Diğer partiler seçim havasına girmemişken, bizler şimdiden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede en iddialı partiyiz. Van ve ilçeleri almak için yoğun gayretlerimiz sürüyor. Sonuçta bu seçimlerde Van'ın en iddialı partisi olduğumuzu söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

 


          Her bir seçmene dokunacaklarını anlatan Kurtulmuş, "İnsanlarımızın taleplerini dinleyeceğiz. Herkese dokunacağız. Başarmak inanmakla olur. Biz inanıyoruz ve hizmetlerin vatandaş tarafından da takdir edileceğine inanıyoruz. Ak Parti Türkiye'nin teminatıdır. Ak Parti Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, bütün ırktan insanların, bütün mezhepten insanların partisidir. En kuşatıcı partidir. Ak Parti'nin varlığı ve güçlenmesi, başka ülkelerdeki aşırı uçların eğilimine mani olacaktır. İnsanların kimliklerini rahat ifade edilmesi, AK Parti hükümetleri döneminde oldu. Eskiden öyle herkes kolay kolay Kürt'üm diyebilir miydi? İnsanlar artık rahat rahat Kürtçe konuşabiliyor. Üniversitelerde Kürtçe dersler var. İnsanlar eskiden cezaevlerinde Kürtçe konuşamazdı. Bir anne evladıyla tek bir kelime Kürtçe konuşsa, silah dipçiğiyle uyarılırdı. Yine Van üniversitesinde insanlar Kürtçe konuşamazdı. Başörtülü kızların üniversiteden nasıl çıkarıldığını iyi biliriz. Tüm bu yasaklar bizim dönemlerimizde kaldırıldı. Bu günler geride kaldı. Ana dili, ana sütü kadar helaldir. Kimse dünyaya gelirken, hangi ana dili ile doğacağını belirleyemez. İnşallah başarılı bir sonuç elde edeceğiz" açıklamasında bulundu.

 


           Kurtulmuş, kahvaltılı basın toplantısının ardından, sahilde gazetecilerle birlikte objektiflere poz verirken, Van Valisi Murat Zorluoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da ellerine aldıkları makinalarla fotoğraf çekti. Bölge: Bişar Ulutaş



antalya escort