‘KÜRT GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADILAR

Saddam Hüseyin rejimi tarafından yürütülen ve liderliğini Ali Hasan el-Macit’in yapmış olduğu Enfal Katliamı, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Van İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklaması ile kınandı. Enfal denilince ak?

VAN 12.04.2015 17:40:11 0
‘KÜRT GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADILAR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Van İl Örgütü, Enfal Katliamımım 27. yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı.

KAHRAMANER: “KÜRTLER HEDEF ALINMIŞTIR”

Saddam Hüseyin rejimi tarafından yürütülen ve liderliğini Ali Hasan el-Macit’in yapmış olduğu Enfal Katliamı, ismini kurandaki “Enfal”suresinden aldığını ifade eden PAK Van İl Örgütü Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner, “ Bu katliamda Kürtler hedef alınmıştır. Iraktaki Baas rejimi bu kod adı kullanarak Peşmerge ve çoğunluğu Kürt sivillerden oluşan nüfusa karşı 1986 ve 1989 arasında bir dizi saldırıda bulunmuş özellikle de 1988 yılında bu doruğa çıkmıştır. Bağımsız kaynaklara göre 180 bine yakın Kürt öldürülmüştür. Uluslararası af örgütüne göre de 17 binden fazla çocuk kaybolmuştur. Irak Kürdistan’ında 4 bin 665 köyün 4 bini Enfal soykırımı ile yerle bir edildi. Bin 800 okul 300 hastane 3 bin camii ve 27 kilise yakıldı. Halepçe katliamı Enfal katliamlarının en küçük ölçekli olanı idi. Sanıldığının aksine katliamlar 1989 yılında Zaxo’da son buldu. Bu nedenle Barzan bölgesinde halen birçok yerde düğün yapılmıyor ve müzik dinlenilmiyor. Mezarları belli olmadığı için de her Çarşamba rastgele bir mezarın başında oturup ağlıyorlar. Katliamda düğün günü öldürülen erkeklerin dokunmadıkları eşleri asla evlenmediler. Barzan’da kadınlar hep siyah giydi. Enfal katliamı güney Kürtlerini bağımsızlıkları için her şeyi yapmaya ikna etti” ifadelerini kullandı.

ÖZGÖKÇE: KÜRTLERİN BİR DEVLETİ OLSAYDI !..

Kahramaner’in ardından kısa bir konuşma yapan PAK MYK üyesi Dr. Mehmet Salih Özgökçe, Enfal denilince akıllara sadece Kürtlerin geldiğini söyledi.

“Enfal sadece Halepçe katliamı ile olmamıştır”diyen Özgökçe, şunları kaydetti:

“ Enfal Katliamı, ismini kurandaki “Enfal”suresinden almaktadır. Buna dikkat etmeliyiz. Kürtleri Müslüman olarak kabul etmeyen bu zihniyet Kürtlere yönelik katliamlarını her dönemde sürdürmüştür. Halepçe katliamı olduğu gün 53 İslam ülkesi Katar’da bir toplantı yaptı.Bu toplantıda Halepçe’den bahsedilmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti adına da Kenan Evren katılmıştı. Evren, o dönemde Yunanistan ve Bulgaristan’daki Türklerin asimilasyonu ile ilgili açıklama yapmasına rağmen bu katliama değinmemişti. Halbuki Kürtlere yönelik yapılan bu katliamın dünyada eşi ve benzeri olmamıştır. Ama maalesef Kürtler öldürüldüğü zaman İslam ülkeleri başta olmak üzere dünya ülkeleri sessiz kalmaktadır. Dünyada 600 bin ila 1 milyon nüfusa sahip olan halklar devlettir. Ancak 70 milyon nüfusa sahip olan Kürtlerin bir devleti yoktur. Eğer Kürtlerin bir devleti olsaydı bu katliamlar olmazdı. Şengal’deki, Kobani’deki ve dünyanın birçok yerinde Kürtlere yönelik yapılan katliamların tek amacı var. Kürtleri ortadan kaldırmak ve Kürt topraklarına el koymaktır.Kürtlere yönelik yapılan bütün katliamları kınıyorum.”

‘KÜRT GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADILAR

Öte yandan Kürdistan Gazetesi'nin 117. kuruluş yıl dönümü ve 22 Nisan ‘Kürt Gazeteciler Günü’ vesilesiyle PAK MYK üyesi Dr. Mehmet Salih Özgökçe ile PAK Van İl Örgütü Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner ve Meclis üyesi Hüsamettin Acar gazeteciler ile tek tek tokalaşarak günlerini kutladı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş