Küresünniler Konseyi’nden çok sert kararlar

Küresünni aşireti üst yapısı konsey adı altında Eski Millet Vekili Mustafa Kaçmaz, İşadamı Servet Yenitürk öncülüğünde toplandı.

VAN 11.12.2017 13:05:18 0
Küresünniler Konseyi’nden çok sert kararlar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Küresünni aşireti üst yapısı konsey adı altında Eski Millet Vekili Mustafa Kaçmaz, İşadamı Servet Yenitürk öncülüğünde toplandı. Toplantıda aşiretin geleceği ile ilgili çok önemli ve sert karalar alınarak hemen uygulamaya geçildi. Alınan karalar doğrultusunda iki ayrı dernek başkanına el çektirildi.

“AŞİRETİMİZİ DIŞARIDAN BİRİLERİ YÖNETMEYE KALKMASIN”

Aşirete mensup Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, işadamları, bürokratlar ve kanaat önderlerinden oluşan Küresünniler Konseyi üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi’nde İşadamı Ferit DURAK’a ait fabrikanın toplantı salonunda bir araya geldiler. Verilen yemeğin ardından bir konuşma yapan işadamı Ferit DURAK, aşiretin önde gelen isimlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra bir konuşma yapan Van eski Milletvekili Mustafa KAÇMAZ , iki ayrı dernek oluşumunun dışarıdan çok farklı anlaşıldığını ve bunun önüne geçmek için bir araya geldiklerini söyledi. Ayrıca aşiret mensubu olmayan ve siyasi hedef taşıyan bazı kişilerin yapıyı kullanma girişimlerini fark ettiklerini, buna da izin verilemeyeceğini sözlerine ekleyen Kaçmaz, “ Küresünni aşiretimiz bölgenin en önemli ve en etkili yapılarından biridir. Bu yapımıza ait 2 ayrı dernek oluşumu bizleri rahatsız ediyor. Bu durum yapımız dışındaki kişi ve kurumların da iştahını kabartarak kullanma konusunda aktif hale getiriyor. Bizler bugüne kadar kirli yapılanmalar ve kişileri içimizde barındırmadık. Ailemizin çift başlı olduğunu zannedenler, Ne yazık ki son zamanlarda içimize sızmaya çalışan yapılar vardı. İşte bu sebeple derneklerimizi tek çatı altında toplayacağız. Bu konuda hiç kimseye taviz vermeyeceğiz. Bizi yönetmeye kalkanlar hadlerini bilmelidirler. Aşiretimizi dışarıdan birileri yönetmeye kalkmasın.” dedi.

“ TEK DERNEK OLACAK”

Daha sonra söz alan İşadamı Servet YENİTÜRK, iki ayrı derneğin olmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek,” Küresünniler, birlik ve beraberliğinden bugüne kadar taviz vermedi ve vermeyecekte. Yapımızı temsilen oluşturduğumuz derneklerimiz ne kadar da organizasyonda bulunsalar bile karar organımız aile büyüklerimizdir. Bu konuda aile büyüklerimizin üzerinde hiç kimse ve hiçbir yapı yoktur. Derneklerimizin içerisine düştüğü hatalardan sıyrılmalarını sağlayacak olan da bu aile büyüklerimizin oluşturduğu konseyimizdir. Üzülerek ifade edeyim ki bazı kişi ve yapılar derneklerimizden birini kullanmaya başlamıştı. Halkımızdan çok ciddi rahatsızlık ve şikayetler almaya başladık. Bu hazmedebileceğimiz bir durum değildi. Derneklerimiz birleşmeli ve toplumumuza hizmet eder hale gelmelidir. İki ayrı dernek ileriki süreçte yapımızı ciddi sıkıntılara sokacaktı. Artık tek çatı altında toplanılacak ve bu kararlar hemen uygulamaya geçilecektir.” ifadelerine yer verdi.

“DERNEK BAŞKANLARINA EL ÇEKTİRİLDİ”

Yapılan konuşmaların ardından derneklerin tek çatı altında toplanıp toplanmaması oylandı. Katılımcıların tamamı derneklerin birleşmesi yönünde karar aldı. Bunun üzerine derneklerin birleşme sürecini yönetmeleri için 20 kişiden oluşan bir mütevelli heyeti oluşturuldu. İlk icraat olarak da, dernek başkanları Bilal Yücebaş ve Ferhat Atacan’a Dernek başkanlığından el çektirildi.

Heyet, önümüzdeki hafta içerisinde toplanarak dernek üst yapısını oluşturacak ve kongre sürecine kadar çalışmaları sürdürecek
 
KAYNAK GAZETEVAN