KÜRESEL SERMAYE SAVAŞ İSTİYOR

Erkan Öz

VAN 31.07.2015 10:21:23 0
KÜRESEL SERMAYE SAVAŞ İSTİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
Küreselci sermaye, İran ile ABD’nin anlaşmasını destekliyorsa, İran’a Ortadoğu’da ciddi şekilde alan açıp bir Şii-Sünni çatışması çıkarmak üzere hareket ettiklerinden şüphe edebiliriz. Emin olun İran gerçekten İsrail’e bir nükleer füze atsa bile küreselci sermaye buna çıkarları açısından yaklaşacaktır.
İran ile ABD arasında yapılan nükleer anlaşma küreselci büyük sermayenin politikaları açısından nereye oturuyor? İlk bakışta ABD milli devletinin İran ile savaşmayarak küreselci sermayeye bir darbe indirdiğini düşünebiliriz. ABD, İran’a nükleer silah bahanesi ile saldırsaydı trilyonlarca dolar maliyetli bir savaş başlayacaktı. Elbette trilyonları Amerikan devleti ve halkı kaybederken küreselci sermaye kazanacaktı.
SOROS ETKİSİ
Ancak Amerikan medyasına göre varlıkları 800 milyon doları aşan Rockefeller Brothers Fund, ABD ve İran arasında nükleer konularda bir antlaşma yapılması için 4.3 milyon dolar harcadı. Arkasında George Soros’un mali desteği olduğu söylenen lobi grubu J Street ise anlaşmayı takdir eden bir açıklama yaptı.
Küreselci sermaye, İran ile ABD’nin anlaşmasını destekliyorsa, İran’a Ortadoğu’da ciddi şekilde alan açıp bir Şii-Sünni çatışması çıkarmak üzere hareket ettiklerinden şüphe edebiliriz. Emin olun İran gerçekten İsrail’e bir nükleer füze atsa bile küreselci sermaye buna çıkarları açısından yaklaşacaktır. Bu güç odaklarının ne ABD ne İran ne İsrail ne de Yahudiler için gerçekten duygusal bağlılıkları veya nefretleri vardır. Onlar için önemli olan sadece kendilerinin dünyanın hakimi olarak göründükleri mevcut statükonun devamıdır.
Küreselci sermaye Amerikan ulusal devletini ve Amerikan halkını yeni savaşlara sürüklemek peşinde. Soros ve yandaşlarının destekleri ile Ukrayna’da seçilmiş hükümet sokak gösterileri ile devrildi. Bu olay Rusya ve ABD’yi yeni bir nükleer savaşın eşiğine kadar getirdi. Fakat Amerikan ulusal devleti savaş değil ekonomik yaptırımlar ile ateşten uzak durdu. Yine Soros bu yıl Mayıs ayında ABD Çin Yuan’ının İMF parası SDR’ye kabulünü onaylamazsa nükleer savaş çıkar dedi.
HEDEF KÜRESEL FİNANS SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRMEK
Küreselci sermayenin ekonomik tetikçileri silahlarını tüm milli devletlerin yanında başta Amerikan halkına çevirmiş durumdadır. Türkiye’nin tüm karar vericileri dünyayı bu gerçeğe göre yorumlamalıdır. Büyük sermayedarların amaçları artık kendilerine yeterince kar ettirmeyen ABD hegemonyasına dayalı küresel finans sistemini değiştirmektir. Bunun için kendi kontrollerinde bir ekonomik kriz ile dolar yıkılmalıdır. Ancak ABD’de bir türlü hızlı bir faiz artışı başlatılamadığından piyasalar kaosa sürüklenemedi. Yunanistan sorunu da hala istenildiği gibi bir küresel finansal krize çevrilemedi.
Finansal kriz, ekonomik bir etken ile çıkartılamıyorsa, o zaman savaş bir çıkar yol olabilir. ABD, Rusya ya da İran ile savaşa sokulamadıysa geriye Çin ile nükleer savaş ihtimali kalıyor. Soros’un Mayıs ayı açıklamaları bu planın masada olduğunu da gösteriyor. Bizim tarafımızda Çin hakkında başlatılan suni sosyal medya kampanyaları da Türkiye tarafından doğru okundu.
Çin ile Uygur Türklerinin haklarının korunması için müzakereler yürütebiliriz. Ya da İran ile Suriye halkının felaket durumunun artık düzeltilmesi için görüşebiliriz. Ama küreselci sermayenin hamlelerini doğru okumayı sürdürerek hem Amerikan, hem Rus, hem İranlı hem de Çinli milli devletler ve bu ülkelerin halkları ile işbirliğini güçlendirmeliyiz.
Enternasyonalist büyük sermaye kendi kontrolünde bir ekonomik kriz veya sınırlı bir nükleer savaş ile eski yurtlarını terk edip Çin’e
yerleşmek niyetindedir. Fakat her iki senaryo da gerçekleşmeyecektir.
BİLDERBERG TOPLANTISINDA ÖNE ÇIKAN NOKTA
Son yapılan Bilderberg toplantısında ileri teknolojiler ve özellikle yapay zeka ele alındı. Enternasyonalist büyük sermayenin temsilci ve işbirlikçileri ikiye bölündü. Bir grup bu teknolojiler faydalı derken diğer bir grup ileri teknolojilerin gitgide para harcama ve bildiğimiz anlamda tüketimi gereksiz kıldığını bu nedenle engellenmesi gerektiğini belirtti. İşte can alıcı nokta bu ikinci grubun görüşüdür. Para Ekonomisi, ileri teknolojilerin gelişmesiyle yaşlanıp ölüyor. Yerini mecburen Bilgi Ekonomisi’ne bırakacaktır.
- See more at: http://www.iktibasdergisi.com/kuresel-sermaye-savas-istiyor/#sthash.Kqb1aY6D.dpuf  Yenişafak/ Erkan Öz • EKONOMİST