`Kur`an`ı kendimize rehber edinelim`

Kırmızıtaş Kur`an Kursunda mezun olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 13 öğrenci, Yukarı Nurşin Camii`nde düzenlenmen `Hafızlık Merasimi` ile hafızlık diplomalarını aldı.

VAN 22.02.2014 01:26:07 0
`Kur`an`ı kendimize rehber edinelim`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kırmızıtaş Kur’an Kursunda mezun olarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan 13 öğrenci, Yukarı Nurşin Camii’nde düzenlenmen ‘Hafızlık Merasimi’ ile hafızlık diplomalarını aldı.

Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi öğretmeni Hafız Mustafa Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, şifa kaynağı olan Kur’an-ı Kerimi rehber edinmemiz gerektiğini söyledi.

Tasavvuf Musikisi korosunun ilahi ve naat dinletisi sunduğu programda konuşan Müftü Arvas, çağımızın sıkıntılarından, problemlerinden, buhran ve bunalımlarından kurtulmanın tek yolunun Kur’an-ı Kerim olduğunu ifade ederek, “Hz. Ali’nin rivayet ettiği bir Hadis-i Şerifte Peygamber Efendimiz (sav), ‘Yakında fitneler kopacaktır’ buyurdular. Bunun üzerine Hz Ali ‘Ey Allah’ın elçisi! Bu fitnelerden kurtulmanın yolu nedir?’ diye sorunca Allah’ın Resulü (sav), ‘O Allah’ın kitabıdır’ diye buyurdu” dedi.

“Zaman ihtiyarladıkça Kur’an Gençleşiyor”

Peygamber Efendimiz (sav)’in Kur’an-ı Kerim hakkında ‘Onda sizden öncekilerin tarihi, sizden sonrakilerin haberi, aranızdaki meselelerin hükmü vardır.’ dediğini de hatırlatan Arvas, O, hak ile batılı birbirinden ayıran kesin bir hükümdür. Her kim hidayeti ondan başkasında ararsa, Allah onu şaşırtır. O, Allah’ın kopmayan sağlam ipi, kuvvetli fikir kitabı ve doğru yoludur. O, akılların sapıtıp şaşırmamasına ve dillerin karışmamasına yegâne sebeptir. Kur’an, ilim adamlarının doymadığı, tekrarlanmakla eskimeyen ve hayret veren, üstünlükleri bitip tükenmeyen bir kitaptır. Yine O, öyle eşsiz bir eserdir ki, cinler dahi onu dinlediği zaman ‘Biz, doğruluk ve olgunluk yolunu gösteren harikulade bir Kur’an dinledik’ (Cin Suresi 1) demekten kendilerini alamamışlardır. Ona dayanarak konuşan doğru söylemiş, Onu tatbik eden sevap kazanmış, Onunla hükmeden adalet etmiş ve insanları Ona davet eden dosdoğru yola iletmiş olur. Öyleyse geliniz Kur’an ile amel edelim, Kur’an’ı kendimize rehber edinelim, Kur’an’ın rahmetinden istifade edelim, Kur’an’ı davranışlarımıza ayna yapalım, Kur’an’ın şifa çeşmesinden feyiz alalım. Zira zaman ihtiyarladıkça Kur’an gençleşmekte, ihtiva ettiği hakikatler daha parlak bir şekilde ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

“Bu kardeşlerimiz Kur’an-ı Kerim’i kalplerine nakşetmişler”

Kırmızıtaş Kur’an Kursu’nda eğitimlerini tamamlayarak imtihana giren ve hafızlık belgesi almaya hak kazanan 13 hafıza diplomalarını vermek üzere bu programı düzenlediklerini aktaran Arvas, “Bu kardeşlerimiz harf harf, kelime kelime, ayet ayet Kur’an-ı Kerim’i kalplerine nakşetmişler. Cenab-ı Allah sayılarını artırsın. Cenab-ı Allah neslimizi Kur’an’a hizmet edenlerden eylesin, bizi de Kur’ansız bırakmasın. Geçen hafta Cumartesi günü, Eminpaşa Kız Kur’an Kursumuzdan mezun olan 8 öğrencimiz için bir merasim düzenlemiştik. İlimiz merkezinde geçtiğimiz yıl 21 öğrencimiz hafızlıklarını tamamladılar. Bu öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza, Kur’an kursunda hizmet eden tüm hizmet ehline ve oradan yardımlarını esirgemeyenlere Cenab-ı Allah’tan hayırlar, bereketler niyaz ediyorum” diye konuştu.

Bu arada duygularını İlke Haber Ajansı (İLKHA) ile Paylaşan Kırmızıtaş Kur’an Kursu hocaları ile hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler böyle bir güzelliğe nail oldukları için çok bahtiyar olduklarını dile getirdiler.

Kırmızıtaş Erkek Kur’an Kursu eğitmenlerinden Mehmet Hadi Dündar, 2005 yılından bu yana burada eğitim verdiğini belirterek, “Allah bizlere nasip etti, bu yıl 13 tane öğrenci mezun ettik. Gerçekten kendimi çok bahtiyar hissediyorum. Böyle bir günü Cenabı Allah bizlere nasip ettiği için hamd ediyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

6 ayda hafızlığını tamamladı

Hafızlardan Abdurrahim Yıldız, ise çok mutlu olduğunu belirterek, “2012 yılında hafızlığa başladım 6 ay içerisinde bitirdim. Çok mutluyum Allah hocalarımızdan razı olsun.” Şeklinde konuştu.

“Darısı diğer kardeşlerimizin başına”

Hafızlık belgesi alan Mahsum Ağırtaş ise bir yıl 8 ay içerisinde hafızlığımı tamamladım. Bugün belgelerimizi de aldık çok güzel bir duygudur. Darısı diğer kardeşlerimizin başına bambaşka duygular içerindeyim. Çok mutluyum” diye konuştu.

Program, İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın yaptığı duanın ardından hafızlara diplomaları ve hediyelerinin takdim etmesi ile son buldu.

(Murat Dalgın-İLKHA)