“Kur’an kursları rahmet ayına denk geldi“

Yaz Kur’an kurslarının bu yıl rahmet ayına denk geldiğini söyleyen kurs hocası Abdulmecit Bilmez, çocukların ve ailelerinin bundan istifade etmesi gerektiğini belirtti.

VAN 26.06.2015 12:15:50 0
  “Kur’an kursları rahmet ayına denk geldi“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 22 Haziran'da başlayan yaz Kur’an Kurslarıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da binlerce çocuk camilere akın etti.

Kur’an-ı Kerim, siyer, fıkıh gibi temel dini bilgilerin öğretildiği yaz Kur’an kurslarının başlamasıyla beraber camiler çocuk sesleriyle şenlendi.
Yaz Kur’an kursları hakkında İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan kurs hocalarından Abdulmecit Bilmez, kendilerinin Türkiye’nin tanınmış hocalarından ders aldıklarını belirterek, ailelerin çocuklarını kursa göndermeleri halinde öğrendiklerini kursiyerlere aktaracaklarını belirtti.

“Aileler çocuklarını Kur’an kursuna göndersinler”

Ailelere çocuklarını Kur’an kurslarına gönderme çağrısında bulunan Bilmez, “Allah'u Teâlâ’ya hamdolsun ki yaz Kur'an kurslarını böyle güzel rahmet ve bereket ayına denk getirdi. Bu rahmet ayında çocukların da ailelerini yormadan, bıktırmadan Kur'an-ı Kerim'e yönelmeleri onlar açısından ve aileleri açısından fırsat olacaktır. Çocuklar burada öğrendiklerini yarın her dualarında geçmişlerin ruhlarına bağışmaları açısından çok yararlı olacaktır. İnşallah bu faaliyeti en güzel şekilde çocuklara vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye çapında tanınmış hocalardan ders aldığını ve öğrendiklerini çocuklara yansıtacağını söyleyen Bilmez, “Şahsımın iyi bir Kur'an eğitimi vereceğine inanıyorum, çünkü Türkiye çapında tanınmış hocalardan ders aldım. Burada aldığımız eğitimin aynısını çocuklara öğretme gayreti içinde oluyoruz. Bundan dolayı çocukların bu konuda nasipli olduğunu düşünüyorum. İnşallah öğrencilerimiz de bunun farkına varıp eğitim sürecini çok iyi bir şekilde değerlendirirler.” ifadelerinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendilerine ücretsiz ders kitapları verdiğini belirten Bilmez, “Öğrencilerimize Kur'an okumayı öğretmek dışında İslam dini, itikat, siyer ve ahlak derslerini de veriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı son dönemde özellikle Şafii Mezhebini de esas alarak, doğu ve güneydoğu bölgelerine ücretsiz elifba gönderiyor. Biz daha önceki elifbaları bu elifbalarla karşılaştıracak olursak en iyisi bu diyebiliriz. Diyanet elifba dışında 'Dinimi Öğreniyorum' adında 4 ciltlik kitap seti veriyor.” dedi.

“Öğrenciler kış Kur’an kursuna gidebilecek”

Kur’an kurslarının yaz aylarında başladığını ancak kış Kur’an kurslarının da resmiyet kazandığının altını çizen Bilmez, “Yaz Kur'an kursları iki ay boyunca devam edecek. Derslerimiz saat 09.00-12.00 arasında olacak. Fakat bazı öğreticiler 13.00–16.00 arasında derslerini verebilecek. Kurslarımız okulların açılmasına iki hafta kala devam edecek. Ayrıca kurslar yaz aylarıyla sınırlı kalmayıp, kış kursları da resmiyet kazandı. Öğrencilerimiz isterlerse kış kurslarımıza devam edecekler.” şeklinde konuştu.

Kursların yeniden başlamasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Kur’an kursu öğrencisi Aziz Barazan, “Yaklaşık 3 yıldır Kur'an-ı Kerim derslerine katılıyorum. Kur'an okumasını biliyorum fakat daha iyi okumak için tecvit derslerine katılıyorum.” şeklinde duygularını paylaştı.  (İlyas Akkoş-İLKHA)