Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışması bölge finali yapıldı

Kur`an Kursu öğrencileri arası Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finalinde, erkeklerde Siirt`ten, bayanlarda ise Şırnak`tan katlan finalistler birinciliği elde etti.

VAN 30.04.2014 23:55:21 0
Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışması bölge finali yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmada Bitlis, Hakkari, Siirt ve Şırnak ile Van illerinden katılan Kur’an Kursu öğrencileri, erkekler ve bayanlar olmak üzere iki ayrı kategoride Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak üzere müsabaka yaptılar.

Yarışma neticesinde bayanlar kategorisinde Şırnak ilinden katılan Muazzez Atan birinci olurken, erkekler kategorisinde ise, Siirt’ten katılan İzzet Küfrevi birinciliği elde etti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Van Müftüsü Nimetullah Arvas, “Bakara Suresi 148. Ayet-i Kerime’de ‘Hayırda yarışın’ buyrulmaktadır. Bu gün burada öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için birbirleri ile yarıştılar. Bu nedenle her biri aslında yarışmayı kazanmış oldu. Ancak yarışmanın doğası gereği birinci olanları belirlememiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, Türkiye finalinde bölgeyi temsil etmeye hak kazandılar.

(Hacı Yılmaz-İLKHA)