Kur'an-ı gönlüne yazanlar hayırda yarıştı

Van'ın Erciş ilçesinde Yaz Kur'an Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında 'Kur'an-ı Gönlüne Yazanlar Hayırda Yarışıyor' adıyla ödüllü bilgi yarışması düzenledi.

VAN 17.09.2013 19:45:26 0
Kur
Tarih: 01.01.0001 00:00
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" sloganıyla başlayan yaz Kur'an kurslarının ardından verimliliği artırmak amacıyla Evrensel Hafızlar Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği Erciş şubeleri, "Kur'an-ı Gönlüne Yazanlar Hayırda Yarışıyor" adıyla ortaklaşa ödüllü bilgi yarışması düzenledi.


İlk 50'ye giren öğrencilere bisiklet, 50-100 arasında dereceye girenlere ise 50 TL kırtasiye hediye çeki verilecek olan yarışmaya İl genelinde yaklaşık 5 bin 600 kişi, Erciş'ten ise 800 öğrenci katıldı.


Yarışma sonucunda il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü Erciş ilçesinden çıktı.


Ayrıca Erciş'te ilk 50'ye giren 14 kişi kişiye bisiklet, 50-100 arasında dereceye giren 11 kişiye 50 TL kırtasiye hediye çeki kazandığı, toplamda Erciş'te 25 öğrenci başarılı oldu. Öğrencilere hediyelerini vermek amacıyla düzenlenen program Kur'an ziyafeti ve ilahi konseriyle birleştirildi.


Erciş Tenzile Ana Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen programa Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, İlçe Müftüsü Ziya Albayrak, Evrensel Hafızlar Derneği Erciş Şube Başkanı Mehmet Arif Taşdemir, Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkan Yardımcısı Ömer Gündüz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an tilaveti ile başladı, ilahi ve ezgilerle devam etti. Program sonunda ödül töreni düzenlendi.


Programda açılış konuşması yapan Evrensel Hafızlar Derneği Erciş Şube başkanı Mehmet Arif Taşdemir, "Ümmetin en şereflileri Kur'an-ı ezberleyenlerdir" hadisi mucibince Kur'ana hizmet etmenin şeref olduğunu söyledi.


Bu anlayışla yola çıktıklarını belirten Taşdemir, "Derneğimizin amacı farzı kifaye olan hafızlığın teşvik edilmesidir. Kur'an-ı Kerimi öğrenen, öğreten muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmek amaçlarımız arasındadır" dedi.


İlçe Müftüsü Ziya Albayrak yaptığı konuşmada, "Gerçek anlamda Müslüman olmak için Kur'an-ı Kerimin getirdiği ölçüleri öğrenmemiz ve hayatımızda uygulamamız gerekir. Kur'an'a hizmet eden her kurum ve kuruluşu destekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ' Gel Bu Yaz Kur'anı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlayan Yaz Kur'an Kursu döneminde İlçe Müftülüğümüzün yoğun çabaları neticesinde ilçemizde 5 bin 403 öğrenci kayıt yaptırmış ve yaz Kur'an kurslarında eğitim almıştır" ifadelerini kullandı.


Program sonunda ödül kazanan öğrencilere ödülleri protokol konukları tarafından verildi. (İLKHA)