Kur'an ayında Kur'an-ı Kerim gönüllere nakşediliyor

Yaz Kur’an Kurslarının Kur’an ayı olarak bilinen Ramazan ayına denk geldiğini belirten kurs hocaları, ailelere ‘gelin bu Kur’an ayında çocuklarımızın gönüllerine Kur’an-ı Kerim'i nakşedelim’ çağrısında bulundu.

VAN 25.06.2015 14:26:10 0
Kur
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 22 Haziran'da başlayan yaz Kur’an Kurslarıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da binlerce çocuk camilere akın etti.

Kur’an-ı Kerim, Siyer, Fıkıh gibi temel dini bilgilerin öğretildiği Yaz Kur’an kursunun başlamasıyla beraber camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Kurslarda Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere Hz Muhammed (sav)'in hayatı ve ibadet noktasında çeşitli bilgiler verdiklerini ve bunun yanında kimi sosyal aktiviteler de planladıklarını söyleyen Yeni Norşin Camii öğreticilerinden Yunus An, “Rabbim bizlere bu ilimleri gerçek anlamda öğretmeyi, yavrularımıza ise öğrenmeyi nasip eylesin. Ramazan ayı Kur’an ayı olduğundan dolayı bu sene yine tevafuk etmesi, Kur’an ayında Kur’an-ı taptaze gönüllere yerleştirme ve nakşetmemiz için kaçınılmaz bir fırsattır. Malum Kur’an bu ayda inmiştir. Bu ayda çocuklarımızın kalbine, gönlüne, dillerine ilahi kelamı yerleştirmek,  güzel bir işe vesile olmaktır.” dedi.

Okullara verilen önem Kur’an kurslarına da verilmeli

Velilere seslenen An, okullara verdikleri önemi Kur’an kurslarına da vermelerini isteyerek, Çocuklarının derslerini takip etmelerini ve bu noktada çocuklarına sahip çıkmalarını istedi.

An, “Mesela ailelerimiz her yıl öğrencilerini değişik değişik okullara gönderip farklı farklı masraflarda bulunabiliyorlar. Dünyevi anlamda çocuklarının geleceği için birçok şeyden kaçınmıyorlar. Bizlerin de onlardan ricamız bu Kur’an ayında çocuklarına yardımcı olmalarıdır. Nasıl ki her akşam okuldan eve gittiklerinde ödevlerini ve derslerini kontrol ediyorlarsa buradan gittiklerinde de öğrendikleri bilgileri kontrol etmeleri ve bu noktada çocuklarımıza yardımcı olmalarıdır. Bunun ailelerimize de faydalı olacağını düşünüyoruz. Ailelerimizin bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızı dünya ve ahiretleri için Kur’an Kurslarına gönderelim”

Üç gün önce kursa başlayan çocukların büyük bir özveri ile verilen bilgileri öğrenmeye gayret ettiklerini ve Ramazan’ın da verdiği manevi hazla kursun daha da verimli geçtiğini aktaran An, çocuklarını henüz kursa göndermeyen ailelere de seslenerek, çocuklarının hem dünya hem de ahiretleri için Kur’an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

“Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz”

6. sınıf öğrencisi olduğunu ve bu yıl ilk defa Kur’an Kursuna geldiğini anlatan Nurettin Dindar, “Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Kuran-ı Kerim, Ahlak, Siyer, abdest alma gibi bilgileri öğreniyoruz. Herkes Kur’an'ı öğrendiği için bir sürü arkadaş edindik.” dedi.

“Tüm arkadaşlarımı kursa davet ediyorum”

Burak Gülde ise tüm arkadaşlarını Kur’an Kursuna davet ederek, “Camide elifbayı öğreniyorum. Burada abdest almayı öğreniyorum. Hocamla birlikte Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Arkadaşlarım da gelsin. Onlar da Kur’an'ı öğrensin." şeklinde konuşarak arkadaşlarını Kur’an kurslarına davet etti.