Kumar haramdır, helal aşına haram katmaktır

Müslüman bir ülkede Hıristiyan

VAN 31.12.2017 22:11:02 0
Kumar haramdır, helal aşına haram katmaktır
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Diyanet- Sen Başkanı Nurullah Arvas, yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyango kumarı hakkında yazılı bir açıklama yaparak, bu tür şeylerin İslam'da yerinin olmadığını hatırlattı.Nurullah Arvas, özellikle "yeni yıl" adı altında insanı israfa teşvik eden bu sistemin, aynı zamanda bütün haramlara da davetiye çıkardığını söyledi.
Arvas, "Baktığınızda içkinin, seviyesiz eğlencelerin, kumar kültürünün bu günlere odaklandığını görüyoruz. Müslüman bir ülkede Hıristiyan geleneklerini yaşatıyor olmak, kendi kültürümüze ihanettir. Her yıl olduğu gibi insanımızın kuyruklara girerek aldığı piyango biletlerinin milli ifadelerle halka sunulmuş olması, devlet eliyle garantörlüğü yapılmış, teşvik edilmiş algısal bir davetiyeye dönüşmektedir. Kumar haramdır, helal aşına haram katmaktır. Kumarın millileştirilmesi ülkenin helal aşına haram katmaktır. Ki geçmiş yıllarda helal aşına haram katanların akıbeti sürekli hatırlatılmış olmasına rağmen, büyük bir cesaretle, özveriyle bu günahı işlemeye devam ediyoruz." dedi.
Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunlarının kumar kapsamında haram kılındığına işaret eden Arvas, "Bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Lütfen kolay kazanç noktasında size sunulmuş olan bu yanlışa iştirak etmeyin. Haram lokmaları evlatlarınıza yedirmeyin. Bugün evlatlarınız için dünyaları verseler değişmem dediğiniz çocuklarınızı, haramla değiştiriyorsunuz, temiz bedenlere haramı enjekte ediyorsunuz. Ahrette sorulacak olan soruların başında bize emanet edilen eşleriniz, çocuklarınız olmayacak mı?" ifadelerini kullandı.
"Devletime güvendim, devletim sundu ben yararlandım demek, yapılan bu günahtan sizi muaf tutmayacaktır." diyen Arvas, "Devletimizden beklentimiz; bir an evvel, milli ifadelerle adeta devletin garantisiyle teşvik edilen bu günaha dur demektir. Müslüman bir ülke olarak İslam ümmetinin umudu dediğimiz Türkiye’nin üzerine yapışmış olan milli, günah oyunlarına son verin." diye belirtti.