`Kültürel işgaller fiili işgallerden daha tehlikelidir`

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Van Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, kültürel işgallerin fiili işgallerden daha tehlikeli olduğunu söyledi.

VAN 3.04.2014 10:44:32 0
`Kültürel işgaller fiili işgallerden daha tehlikelidir`
Tarih: 01.01.0001 00:00
2 Nisan Van’ın fiili düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

2 Nisan Van’ın kurtuluşu vesilesiyle açıklamalarda bulunan ASİMDER Van Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Kültürel işgallerin Beynel milliyetçilik ve yabancı hayranlığından kaynaklandığını kaydetti Dışarıdan ithal edilen ahlaki değerlerin ve kültürel işgallerin Müslüman halka ciddi zararlar verdiğini ifade eden Ermiş, “Yabancılar neden bizlere futır şapka ya da dans hocası gönderdi. Buna bakmak gerekir eğer bizleri seviyor olsaydı. Bizlere bunların yerine bizlere teknoloji ihraç ederdi. Ancak ne yazık ki buradaki asıl amaç bizlerin yabancı kültür ve geleneklere olan hayranlığımızı kullanarak ülkemiz insanlarının zihinlerini, kültürlerini ve yaşam biçimlerini ortadan kaldırmayı bunun yerine ise kendi kültürlerini ve değer yargılarını yerleştirmeyi amaç edindiler. Ve bugün fiili bir işgal yok çok şükür, Ancak kültürel anlamda değer yargılarımız ve İslami değerlerimiz açısından bugün her yer işgal altındadır. Yabancıdan medet ummak bizleri bugünden daha kötü sonuçlara ulaştırır. Allah muhafaza daha kötü duruma düşeriz.” dedi.

“Toplumun kurtuluş reçetesi İslam’dır”

Dil, din ve ırk ayırımı yapmaksızın bir arada olmanın tam zamanı olduğunu ifade eden İrfan Ermiş, Osmanlı döneminde de yabancıların bu topraklarda yaşadıklarını ancak yaşam tarzlarını buradaki insanlara dayatmadığını ifade etti. Ermiş, “Ne zaman bizler özümüze dönüp özümüzle yani İslam’la bir yaşarsak ancak bu toplum öyle kurtulur. Tarihe baktığımızda bunun çok sayıda örneklerini görebiliriz. Bugün her tarafımız işgal edilmiş basınımız, yayınımız, televizyonlarımız ve kitaplarımıza kadar her alanda bir işgal söz konusudur. Deminde ifade ettiğim gibi tek çıkar yolumuz ise özden ve yaşatanla bir yaşamak onun emir ve yasaklarına gerektiği gibi uymak ve bunu hayatımızda uygulamaktır. Yani toplumumuzun kurtuluş reçetesi İslam’dadır.” diye konuştu.

Ermiş, ayrıca bugün yapılan kutlamaların bile Batı yaşam tarzına göre yapıldığına dikkat çekerek tehlikenin boyutunun gözler önünde olduğunu ve kültürel işgallerin fiili işgallerden daha tehlikeli bir durum ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

(Murat Dalgın-İLKHA)