Kuleli’de 28 Şubat mı Hortlatılıyor!

Kuleli Askeri Lisesi’nde mezun olan dindar öğrencilerin Harp Akademi Komutanlığı’na geçmesinin engellendiği ortaya çıktı.

VAN 4.09.2013 11:23:12 0
Kuleli’de 28 Şubat mı Hortlatılıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kuleli Askeri Lisesi’nde mezun olan dindar öğrencilerin Harp Akademi Komutanlığı’na geçmesinin engellendiği ortaya çıktı. Annesi başörtülü, babası namaz kılan öğrencilerin Harp Akademileri’ne geçişini sağlayacak eleme kampında olmadık baskılara uğradığı bildirildi. Kuleli Askeri Lisesi’nden yüksek sicil puanıyla bitiren 20 dindar öğrencinin bölükten ayrı tutulduğu, bölük istirahat ederken üç gece sabahlara kadar temizlik yaptırıldığı, uyumalarına dahi izin verilmediği öğrenildi.

Balyoz Darbe Planı ve Ergenekon Terör Örgütü davalarında yargılanan ve darbe teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle aralarında Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da bulunduğu bazı generaller tutuklanmasına rağmen 28 Şubat zihniyeti devam ediyor.

AİLELERİ DİNDAR OLAN ASKERİ LİSE ÖĞRENCİLERİNE OLMADIK BASKI

Kuleli Askeri Lisesi’nde mezun olan, ailesi dindar olan öğrencilerin Harp Akademi Komutanlığı’na geçmesinin engellendiği ortaya çıktı. Annesi başörtülü, babası namaz kılan öğrencilerin Harp Akademileri’ne geçişini sağlayacak eleme kampında olmadık baskılara uğradığı bildirildi. Kuleli Askeri Lisesi’nden yüksek sicil puanıyla bitiren 20 dindar öğrencinin bölükten ayrı tutulduğu, bölük istirahat ederken üç gece sabahlara kadar temizlik yaptırıldığı, uyumalarına dahi izin verilmediği öğrenildi.

20 öğrencinin sabah tıraşı olmasına rağmen herkesin içinde azarlandığı, yeniden tıraş olup gelmelerine rağmen yeniden tıraş olmaya zorlandığı belirtildi. Eğitim yaptıran takım komutanının bölükten ayrı tutulan öğrencilere, “Bakalım siz ne kadar dayanacaksınız, ne zaman ayrılacaksınız” dediği öğrenildi.

DİLEKÇELER YIRTILDI!

Öğrencilerin; “Baskı ve ayrımcılık gördüğümden dolayı ayrılıyorum” ifadelerinin yer aldığı dilekçeleri yırtıldı. Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olan 20 öğrencinin yaşadıkları baskıları mektup yazarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği öğrenildi. Kuleli Askeri Lisesi yetkilileri, konuyla ilgili sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

18 Ağustos 2013 tarihinde Menteş Atat Bölgesi’nde bulunan kampa 300 askeri lise öğrenci katıldı ve öğrenciler beş ayrı bölüğe ayrıldı. Annesi ve babası dindar olan 20 öğrenci ise bölükten ayrı tutuldu. 24. Bölüğe bakan Bölük Komutanı, aynı gece 22.30’da öğrencilere çadıra gidip istirahat etmeleri için izin verdi ve çadıra eşyaların yerleştirilmesinin sabah (yarın) yapılacağını söyledi.

20 ÖĞRENCİ, BÖLÜK KOMUTANI’NIN İZNİNE RAĞMEN ÇALIŞTIRILDI

Bölükten ayrı tutulan 20 öğrenciye baskı başladı ve Piyade Üsteğmen A.D. öğrencilerin çadırına girerek, “Neden etrafı toparlamadınız?” dedi, öğrencilerin, içtima alanında beklenmesi istendi. Piyade Üsteğmen A.D., öğrencilerin çadırların önünü sapı bile olmayan süpürgelerle bölüğün önünde süpürmesini istedi. Öğrenciler, toprağın üstündeki çam iğnelerini ve taşları süpürdü. Temizlik yapan öğrencilere 23:30- 01:00 arasında ilk çadır nöbeti tutturuldu. 

NÖBETİN ARDINDAN TEMİZLİĞE GÖNDERİLDİLER

Öğrenciler, nöbetin ardından yeniden temizliğe gönderildi. Herkes istirahat edip uyurken 20 öğrenci, 19 Ağustos 2013 saat 05:30’a kadar yol yorgunu olmalarına rağmen ayakta tutuldu. 20 öğrenciye, istirahat izni verilmedi ve saat 06:30’a kadar bir saat uyuyabildi.

ÖĞLE İSTİRAHATİ VERİLDİ, YENİDEN TEMİZLİĞE GÖNDERİLDİLER

20 öğrenciye öğle yemeğinden sonra istirahat etmeleri için izin verildi. Öğrenciler, iznini kullanmadan yeniden yerleri tekrar süpürme istendi. Bütün bölük çadırlarda istirahat ederken 20 öğrenci yeniden temizlik yaptı. 20 öğrenci, bölüğün istirahati bittikten sonra bölüğe katıldı. 20 öğrenci, uykusuz ve yorgun olarak yürüyüş eğitimi yaptı. 

20 ÖĞRENCİYE UYKU YOK, ÇADIR TAŞIDILAR

Aynı gece saat 22:30’da içtima alındı ve 20 öğrenciye bir yere istiflenmiş olan bozuk çadırlar ve direkleri saat: 05:30’a kadar taşıttırıldı. İki gün uykusuz ve yorgun olan 20 öğrenci, bölükle beraber sabah sporuna ve eğitimlere katıldı. 20 öğrenci bölükten ayrılarak koşturuldu, sürünerek ve eğitim yaptı. 20 öğrenci, uyumak için saat 23:30’da yattığı sırada saat: 00:30’da takım komutanı yeniden çadıra gelerek 20 öğrenciyi uyandırdı.

SIRT ÇANTALARI DİZDİRİLDİ

21 Ağustos 2013 tarihinde bölükteki öğrenciler uyurken, 20 öğrenci yeniden ayakta kalması sağlandı. 20 öğrencinin, saat: 05:30’a kadar bir çadırda yığılı olan 170 sırt çantasını dışarı dizdirildi ve içindeki 8 adet ayrı malzeme içinden çıkartarak düzenli bir şekilde konulması istendi. 20 öğrenci, üçüncü gece de uyuyamadı.

3 DEFA SAKAL TIRAŞI

Sabah içtimasında sakal kontrolü yapıldı. Takım komutanı, 20 öğrenciden bazıları sabah tıraş olmasına rağmen takım herkesin içinde azarlandı ve iki dakika içinde tekrar tıraş olmaları istendi. Takım komutanı, tıraş olup gelen öğrencileri beğenmediği ve üçüncü defa traş olmalarını istedi.

“BAKALIM NE KADAR DAYANACAKSINIZ?”

20 öğrenci, sabah sporundan sonra yürüyüş eğitimi için sırada da sıkıntı yaşadı. Öğrenciler, eğitim alanında yürürken hata yapmadıkları halde, bölükten ayrılarak süründürüldü ve şınav çektirildi. Eğitim yaptıran takım komutanı şınav pozisyonunda iken; bölükten ayrı tutulan öğrencilere, “Bakalım siz ne kadar dayanacaksınız, ne zaman ayrılacaksınız” dedi. 

Kenan Kıran / Yeni Akit