‘Kudüs’ü özgürleştirecek olan vahdettir’

Dünya Kudüs Günü çerçevesinde dünya genelinde gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vanlı STK yöneticileri, Kudüs’ü özgürleştirmenin yolunun vahdetten geçtiğine vurgu yaptı.

VAN 13.07.2015 13:36:43 0
 ‘Kudüs’ü özgürleştirecek olan vahdettir’
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Dünya Kudüs Günü çerçevesinde dünya genelinde gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi dönem sözcüsü Prof. Dr. Musa Gençceleb ile Özgür-Der Van Şube Başkanı İsmail Almalı, Kudüs’ü özgürleştirmenin yolunun ümmetin vahdetinden geçtiğine vurgu yaptı.

Ramazan ayının son Cuma günü olan 'Dünya Kudüs Günü' etkinlikleri kapsamında Türkiye ve dünya genelinde gerçekleştirilen etkinlikleri İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendiren STK temsilcileri Kudüs’ün kurtuluşunun ümmetin vahdetine bağlı olduğuna işaret ederek, ‘Ümmet arasında vahdet sağlanırsa Kudüs de Şam da kurtulur’ değerlendirmesinde bulundular.

“Kudüs Gününde dünyaya bir mesaj verildi”

Dünya Kudüs Günü’nin büyük bir mesaj olduğunu belirten Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi dönem sözcüsü Prof. Dr. Musa Gençceleb, Kudüs’ün gündemde olması açısından son derece önemli bir gün ve bir aktivite olduğunu belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da gerek dünyada gerekse de Türkiye’nin birçok noktasında yapılan etkinliklerde vahdet mesajları verildi. Kaldı ki bugün biz Müslümanların ya da İslam âleminin en büyük sorunu tefrikalardır. Bizlerin bunu çok iyi anlaması ve okuması lazım.” dedi.

“Vahdet olmazsa Kudüs de özgürleşmez Şam’da”

Kudüs ve diğer İslam beldelerinin ancak Müslümanların bir araya gelmesiyle kurtulabileceğine işaret eden Gençceleb, “Müslümanlar gerek gruplar bazında gerekse de devletler bazında bunun için çaba sarf etmeli, bugün vahdet sağlanmazsa bu parça parça olan halimizle bizler Kudüs’ü kurtaramayız.” şeklinde konuştu.

İslam ümmetinin birbirine sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekleyen Gençceleb, “Bugün dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman kardeşimize ya da İslam beldesine bir zarar geldiğinde bizlerin bunun acısını yüreğimizde hissetmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Öncelikli gündem maddemiz Kudüs ve Kudüs’ün özgürlüğü olmalı”

Özgür-Der Van Şube Başkanı İsmail Almalı ise bu tür etkinliklerle İslam âleminin silkindiğini anımsatarak, “Vahdete dair olan bu tür etkinliklere önem vermemiz gerekir. Tabi Kudüs’ün özgürlüğü ancak İsrail terör devletinin ortadan kaldırılması ile mümkündür. İslam ümmetinin geleceğinde İsrail’siz bir dünya olmalı, bu sözümüz de Siyonizm’edir. Bizler bugün birçok noktada sorunlar yaşamaktayız. Ancak öncelikli gündem maddemiz Kudüs ve Kudüs’ün özgürlüğü olmalı.” diye konuştu.

Almalı, Mescid-i Aksa’nın İslam’ın ilk kıblesi olduğunu ve İslam’da Kudüs’ün apayrı bir öneminin olduğunu belirtti.