Kuaförlerden destek istediler: Çocuk yaşta evleneceklere kapınız kapalı olsun!

Van S.S. Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (Yaka-Koop) tarafından başlatılan “Çocuk Yaşta Evliliklere Hayır” kampanyası çerçevesinde kuaförlerle çalıştay düzenlendi. Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, “Daha f

VAN 9.06.2018 13:04:12 0
Kuaförlerden destek istediler: Çocuk yaşta evleneceklere kapınız kapalı olsun!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’da, kadın istihdamı ve eğitimi alanında çalışma yürüten (Yaka-Koop) aktivistleri, dört yıldır çocuk yaşta evliliklere karşı yürüttükleri kampanya çerçevesinde, önceki gün kuaförlerle çalıştay düzenledi. 
Çalıştayda konuşan Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, “2002 yılında kurulan kooperatifin, bu zamana kadar kadınlar ve kız çocukları için birçok alanda çalışma yaptığını” söyledi.
Yapılan bu çalışmaların arasında çocuk yaşta evliliklerle mücadele projesinin önemli yer tuttuğunu belirten Gümüşhan, “2014 yılından bu yana da çocuk yaşta evliliklerle mücadele alanında çalışma yapıyoruz. Diyebilirim ki bu bizim en fazla dikkat çeken çalışmamız oldu” dedi.
Yürüttükleri projeden dolayı önemli destekler aldıklarını ifade eden Gümüşhan, şu bilgileri paylaştı:
“Bu projemizle birlikle Türkiye’nin dört bir yanından destek aldık ve birçok ilde projemizin benzeri uygulandı. Özellikle Antalya’da 600’e yakın kuaför bu projemizi uyguluyor şuan. Bu bizim için gurur verici. Van’da bize verilen destek çok büyüktü. Defalarca yerel ve ulusal basında gündeme geldik. Canlı yayında projemizden bahsettik. Ve kısa sürede projemiz Türkiye çapında tanındı.”
Bundan önce de Vanlı kuaförlerle çalıştay düzenlediklerini ve önemli bir katkı sunulduğunu anlatan Gümüşhan, “Özellikle kuaförlerle başlattığımız bu çalışma çok ses getirdi. Daha fazla kız çocuğumuz küçük yaşta evlendirilmesin diye yine kuaförlerden destek bekliyoruz. Kuaförlere sesleniyorum; Ne olur, çocuk yaşta evleneceklere kapınız kapalı olsun!” ricasında bulundu. 
Çalıştaya katılan 100’e yakın kuaför de, kendi iş yerlerinde artık çocuk yaşta gelin ve damatları kabul etmediklerini, bundan böyle de bu tutumlarını sürdüreceklerini söyledi. 
Haber: Mürsel Öner

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi