Kuaförlerde bayram bereketiVİDEO HABER

Van’da Ramazan Bayramı öncesinde kuaförlerde bayram hareketliliği sürüyor.

VAN 16.07.2015 13:49:41 0
  Kuaförlerde bayram bereketiVİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bayram öncesinde esnaf, halkın çeşitli taleplerini karşılayabilmek için ek mesai yapıyor. Özellikle kuaförlerde yoğunluk yaşanıyor. Tıraş olmak isteyen vatandaşlar, saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Vanlı kuaförler, her bayramda çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, 24 saat mesai yaptıklarını söylediler.

Bayramlarda çalışmanın kendilerine ekonomik yönden olumlu yansıdığını aktaran kuaförler, ilgiden memnun olduklarını kaydettiler. Kuaförler, berberlerin müşteri sayısının normal güne göre katlandığını belirtirken, vatandaşlar ise örf ve adetlere göre her bayram öncesinde “bayram tıraşı” olduklarını söylediler.

“İşlerimizden memnunuz çok şükür”

İşlerin iyi olduğunu ve bayrama günler kala yoğunluğun başladığını belirten Kuaför Erkan Gül, “Her bayram olduğu gibi bu bayramda da yoğunluk var. Bu bayram yoğunluk biraz daha erken başladı. Normalde Bayrama iki gün kala yoğunluk olurdu bu sene Bayrama 4-5 gün kala işler yoğunlaştı. Memnunuz çok şükür.” dedi.

Fiyatları bayram nedeniyle aşağı çektiklerini de belirten Gül, “Genel olarak taban fiyatlarımızı uygulamıyoruz. Saç tıraşını 10 liradan yapıyoruz. Saç sakal tıraşını bayrama özel 15 liradan yaptırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bayramdan dolayı işlerinin yoğunlaştığını anlatan kuaför Emre Alkan ise eski bayramlar gibi olmasa da memnunuz. Traş fiyatları da normaldir.” dedi.  

“Fiyat noktasında sorun yaşamıyoruz”

Bayram tıraşı sırasında bekleyen Faruk Çetin isimli vatandaş ise tıraşın el emeğine olduğunu ifade ederek, “Ben fiyatları uygun buldum. Kaldı ki burada berber arkadaşların “ne verirseniz”  şeklinde talepleri var. Onun için fiyat noktasında sorun yaşamıyoruz. Biraz sıra beklemek sıkıntısı var, ona da katlanıyoruz artık.” diye konuştu.