Köylüler Van Olay Gazetesi’ne teşekkür etti

Köylerin sorunlarını sürekli olarak gündeme taşıyan ve köylülerin sesi olan Gazetemize Van Olay’a bayramda köylerimizden kucak dolusu selam geldi.

VAN 21.10.2013 11:22:44 0
Köylüler Van Olay Gazetesi’ne teşekkür etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçtiğimiz gönlerde su ve imam evlerinin olmayışı sıkıntısıyla gündeme gelen Van’a 40 km uzaklıkta bulunan Yeşilsu Köyü ve köye bağlı Yabalı Mezrası sakinleri, Van Olay Gazetesinin kendilerini ciddiye alıp seslerini yetkililere duyurdukları için Gazeteye teşekkür ettiler.
‘Koca Van Denizi Kıyısında Susuz Kaldılar’ başlığı ile manşetine taşıdığı haber ile Yeşilsu Köyü ve köye bağlı Yabalı Mezrası’nın yaşadıkları sorunları gündeme getiren Van Olay gazetesine teşekkür eden köy sakinleri basının toplumun sıkıntılarına sahip çıkması durumunda sıkıntıların daha kolay giderileceğini belirttiler.
“Allah sizlerden razı olsun”
Köylüler adına konuşan Yeşilsu köyü sakini Muzaffer Arikeş, sorunlarını gazetede görmelerinden dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Öncelikle Van’dan köyümüze kadar geldiğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim sorunlarımızı bu şekilde dile getirmeniz bizim için gurur verici bir şeydir. Allah sizlerden razı olsun” dedi.
“Artık bizim sesimizi duyacak birileri var”
Muzaffer Arikeş, sorunlarını yetkili mercilere anlattıklarını fakat bir sonuç alamadıklarını ifade ederek şunları söyledi. “Sorunlar bir şekilde gündeme gelmezse ve yetkilere duyurulmazsa elbette ki çözümü de olmayacak. Ama bu sorunlar gündeme geldiği ve dillendirildiği halde halen yetkililer sahip çıkmıyor ve gidermeye çalışmıyorlarsa da o zaman denilebilir ki bu durum insanlarla dalga geçmek, insanları küçük görmek olur. Özellikle Gazete’ye baktım. Bizim sorunumuz ile ilgili çıkmış habere göz attım.  İlk etapta acaba dedim... Yani ister istemez insanın aklında soru işareti kalır. Acaba gerçekten bizim sorunlarımızı dile getirdiler mi? diye.  Manşete de taşımıştınız. Haberi görünce bunun için size epey dua ettim. Dedim ki artık bizim sesimizi duyacak birileri var. Van’ın içersinde muhakkak kendisini bilen birisi vardır. Ve bizim sesimizi de duyacaktır inşallah”.
Köylerinin sorunları çözülmese bile artık gam yemeyeceklerini çünkü artık köylerinin varlığından her kesi haberdar ettikleri için mutluluklarını dile getiren Arikeş, “Hiç olmazsa köyümüzü tanıttınız. Bir sürü güzelliğini, yeşilliğini, turistik güzelliğini tanıttınız.  Köyün sorunlarını dile getirdiniz. Bu açıdan köylüm adına size teşekkür ediyorum, minnettarız” dedi.
“Yetkililere düşen ise bunun çözülmesini sağlamak”
Yeşilsu köyüne bağlı Yabalı Mezrası sakini Abdulhadi Kipçi ise artık seslerini duyuracakları bir gazetelerinin olduğunu ifade ederek, “Köyümüzün sorunlarını gazetenize taşıdınız. Derdimizi dinlediniz. Yetkililere duyurmaya çalıştınız. Yetkililere düşen ise bunun çözülmesini sağlamak. Allah sizlerden razı olsun. Biz bildik ki artık bizim sesimizi duyuracak bir gazetemiz var” diyerek sevincini paylaştı.
Hatırlanacağı üzere, Van merkeze 40 km uzaklıkta bulunan ve eski Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından ‘Tatil Köyü’ olacağı sözü verilen 96 haneli Yeşilsu (Amik) köyü ve köye bağlı 30 haneli Yabalı Mezrası susuzluğun pençesinden kurtulamıyor haberi ve ‘İmam Evi Yapılmazsa İmamsız Kalacağız’ başlığı altında verilen haber de ise depremde yıkılan imam evinin yerine yenisini yapmaya çalışan köylüler burcu olduğundan dolayı bitirilemediği ve imamın sağlık evinde kaldığı ancak sağlık evine yeni atanan ebenin kalacak yeri olmadığından Van merkezde kaldığı bunun için ebenin gelmesi ile beraber imamın dışlarda kalacağı korkusu yaşadıklarını belirtmişlerdi. Murat Dalgın