Köyde 'Ben Bilmem Eşim Bilir'in Kopyası

Kanal D'nin 'Ben Bilmem Eşim Bilir' adlı yarışma programının bir benzeri, Van merkeze bağlı Karaağaç Köyü'nde TRT-6 için Kürtçe çekiliyor.

VAN 13.09.2013 13:41:48 0
Köyde
Tarih: 01.01.0001 00:00

Köy meydanında yapılan 'Pesbaziya Gundiyan' (Köylüler yarışıyor) adlı yarışmada çiftler rakipleriyle kıyasıya mücadele ederken, köylüler de ilgiyle izliyor. Programın koordinatörü Emrah Ömer Kara, Doğu ve Güneydoğu'nun birçok köyünde yarışmanın çekiminin yapılacağını söyledi.

Van'a 45 kilometre uzaklıktaki Karaağaç Köyü'nde TRT-6 için çekilen ve Kanal D'nin sevilen yarışma programı 'Ben Bilmem Eşim Bilir' formatındaki Kürtçe yarışma, köylülerden büyük ilgi gördü. Sabah erken saatlerde köy meydanına stüdyo oluşturulurken, köylüler arasında yapılan elemelerde 4 yarışmacı belirlendi. Köy meydanının etrafına konulan tahtalar ve sandelyelere oturan köylüler yarışmayı heyecanla izlerken, yarışmacı çiftler rakipleriyle kıyasıya mücadele etti.

Odun kırıp kavun yakalamaya çalışan yarışmacılar, en büyük zorluğu kafada yumurta kırma yarışmasında yaşadı. Köylülerin bol bol eğlendiği yarışmanın çekimleri akşam saatlerine kadar sürdü. Köylüler, yarışmanın köyde birlik ve beraberliği sağladığını ve tüm köyün köy meydanında toplandığını söyledi.

YARIŞMA DOĞU VE GÜNEYDOĞU'NUN KÖYLERİNDE ÇEKİLECEK

Sunuculuğunu Abdulkadir Kaçan'ın yaptığı yarışmanın Koordinatörü Emrah Ömer Kara, yarışma programına köylülerin gösterdiği ilginin kedilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Yarışmanın Van'da 3 köyde çekilecağini belirten Kara, "Doğu ve Güneydoğu'nun bir çok köyünde çekimler yapacağız. Her yerde bu ilgiyi görecegimize inanıyoruz. Yarışmacılar kıyasıya yarışırken, köylüler de büyük bir zevkle yarışmayı izliyor. Ortam çok güzel. Yarışmalarda kazananlara sürpriz ödüllerimiz olacak. Ayrıca her ğittiğimiz köydeki öğrencilere kitap, defter ve kırtasiye malzemesi hediye edeceğiz" dedi. - Van

Haber: Köyde 'Ben Bilmem Eşim Bilir'in Kopyası