Köy Ziyaretleri Devam Ediyor

Van Köyleri Dayanışma Derneğinin köy sorunlarını gündeme getirme kapsamında gerçekleştirdiği köy ziyaretleri devam ediyor. Van Köyleri Dayanışma Derneği bu hafta, merkeze bağlı Bardakçı köyünü ziyaret etti.

VAN 5.12.2012 14:12:58 0
Köy Ziyaretleri Devam Ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kurulduğu günden beri köylünün sorunlarına aracı olan Van Köyleri Dayanışma Derneğinin köy ziyaretleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta, Van merkeze 20 km mesafede bulunan Bardakçı köyünü ziyaret eden dernek üye ve gönüllüleri köy sakini Barış Bucak`tan köyün sorunlarını dinledi.

 

"Büyükşehir Olduğu Takdirde Umarım Bu Sorun Kalkar"
Köylerindeki en büyük sorunun dere yatağında birikmiş olan çöplerin olduğunu söyleyen Bucak, bu yüzden köylünün sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Konu hakkında, şu ana kadar köyde muhtarlık yapanların bu soruna eğilmediğini ifade eden Bucak, "Yıllardır, bizim köyde çöp sorunu vardır. Belediye olmadığı için herkes çöpünü dere yatağına döküyor. Tabi bu da köyün sağlığı açısından iyi değil. Şimdiye kadar kaç muhtar geldiyse köye bu konu hakkında hiçbir şey yapmadı. Büyükşehir olduğu takdirde umarım bu sorun kalkar" dedi.

 

Daha önce, köy imamının başvurusu sonucu köye çöp konteyneri bırakıldığını söyleyen Bucak, belediyeye sitem etti. Bucak, "Belediye, zamanında konteynerleri almadığı için konteynerler doldu. Eğer belediye getirdiği çöp konteynerlerini götürseydi köylüler çöpü oraya dökmezdi. Yaklaşık 2 hafta önce çöp konteyneri getirdiler. Şu ana kadar sadece bir kere geldiler. Bu konuda biz çok rahatsızız ve şikâyetçiyiz" ifadelerini kullandı.

 

Gelen Hemşire En Fazla 2 Ay Kalıyor
Köylerindeki bir diğer sorunun sağlık alanında yaşanılan sıkıntılar olduğunu belirten Bucak, "Köyümüzde sağlık ocağı var; yalnız şu ana kadar 3-4 tane hemşire geldi; ama hiçbiri sağlıklı bir çalışma yapmadı. Gelen en fazla 2 ay kalıp türlü türlü sebeplerden dolayı gidiyorlar. Köyde acil hastası olan var, iğnesi olan var, mecburen merkeze gidiyorlar" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)