Köy Öğrencileri Tepeden Tırnağa Giydirildi

Van Valiliği SYDV ile VATSO, Çatak'ın Kacit Köyü İlköğretim Okulu'nda bulunan 158 öğrenci tepeden tırnağa giydirdi.

VAN 21.02.2013 15:39:30 0
Köy Öğrencileri Tepeden Tırnağa Giydirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), İl Jandarma Alay Komutanlığı ile Van Sanayi ve Ticaret Odası (VATSO) tarafından Çatak'ın Kacit Köyü İlköğretim Okulu'nda bulunan 158 öğrenci tepeden tırnağa giydirildi.

Van'ın Çatak ilçesinde görev yapan askerler, devriye sırasında Kacit Köyü İlköğretim Okulu'nda gördükleri öğrenciler için bir kampanya başlattı. Kampanyanın Alay Komutanlığı ve valiliğe iletilmesinin ardından VATSO'nun da desteğiyle alınan giyim ve kırtasiye malzemeleri, Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Yardımcı Albay Coşkun Doğan, Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına tarafından öğrencilere dağıtıldı. Giysi elleriyle öğrencilere giydiren ve onlarla bir süre sohbet eden Vali Yardımcısı Coşkun ve komutanlar, sıralara da oturarak kitap okudular.

"DEVLET BABAYI TANIYOR MUSUNUZ ÇOCUKLAR?"

Her yıl metrelerce karın yağdığı 2 bin rakımlı Kacit köyünü ziyaret eden Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ve beraberindekiler, öğrencilerle sohbet etti. Van Vali Yardımcısı Coşkun'un 'Devlet nedir?' diye sorusuna sessiz kalan çocuklar, 'Yolları kim yapar? Okulu kim yaptı? Elektriği, suyu kim getirdi? Sorularına da hep bir ağızdan 'Devlet' dedi. Bu cevap karşısında Coşkun, öğrencilere "O zaman devlet her yerde var. Tüm hayatımızı kolaylaştırıyor. O zaman devlet gerçekten babadır" dedi

VATANDAŞ ARSASINI YENİ OKUL İÇİN HİBE ETTİ

Okul camlarının yağan yoğun kar nedeniyle kapandığını gören Vali yarımcısı ve beraberindekiler şaşkına döndüler. Okulun bulunduğu alanın her yıl karla dolduğunu söyleyen köylüler, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun'dan yeni bir okul talebinde bulundular. Köylülerin yeni okul talebini değerlendireceklerini söyleyen Vali Yardımcısı Coşkun, köyün coğrafik yapısının çok engebeli olduğunu söylemesi üzerine, köyde bulunan bir vatandaş arazisini yeni bir okulun yapılması için hibe edeceğini söyledi. Okulun yapılacağı araziyi gören Vali Yardımcısı Coşkun, köylülere teşekkür ederek okullarının en kısa zamanda yapılacağını ifade etti.

Öğrencilerle yapılan sohbetin ardından köylüler tarafından tüm misafirlere, yemek ve Çatak ilçesinin meşhur kara ko Van balından ikram edildi.

Öğrencilere bot, mont, kazak, pantolon ve kırtasiye yardımı dağıtım törenine katılan VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, askerlerin başlattığı kampanyanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Nadiroğlu, "Bizde bu anlamlı kampanyaya destek vermek için çalışma başlattık. Bu çalışmalar neticesinde ufakta olsa kampanyaya destek verdiğimiz için mutluyum. Ben tüm öğrencilerin her yıl giyimini karşılamaya hazırım" şeklinde konuştu. - Van