Köy hayatı mı şehir hayatı mı?

Bizler Vangölü TV ekibi olarak Van halkına "Şehirde yaşamak mı, köyde yaşamak mı daha güzel?" diye sorduk işte onlardan aldığımız cevaplar…

VAN 1.11.2021 18:22:26 0
Köy hayatı mı şehir hayatı mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İnsan hayat şartlarının gerekliliğine ve kendi imkânlarına göre köyde ya da kentte yaşar. Köy hayatının ya da şehir hayatının insanlara sundukları imkânlar ve olanaklar farklı olsa da her iki yerde de yaşamamın farklı güzellikleri vardır. Kent hayatının insanlara sunduğu kolaylıklar insanları kentte yaşamaya sevk etse de, köy hayatının kendine has güzelliği doğası ile sessiz bir hayat yaşamak isteyenler için vazgeçilmeyen bir yaşam merkezidir. Bizler Vangölü TV ekibi olarak Van halkına şehirde yaşamak mı, köyde yaşamak mı?  Daha güzel diye sorduk işte onlardan aldığımız cevaplar…

İsmini vermek istemeyen vatandaş: köy hayatı daha rahat. Şehrin stresi, trafik sıkıntısı, geçim sorunlarından dolayı tabi ki köy hayatı daha güzel. Ama köyde araziniz, hayvanınız var ise köy güzeldir eğer bunlar yoksa güzel değil.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: huzur varsa köy hayatını tercih ederim. Çünkü köyde her şey bedava. Şehir hayatı zor paran varsa yaşarsın.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: köyler eskisi gibi güzel olmadığı için şehir hayatını tercih ediyorum.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: şehir hayatı daha güzel çünkü her şeye erişebiliyoruz. İstediğimiz zaman İnternet kullanıp çarşıya çıkıp gezebiliyoruz.  Ama Köy hayatı en fazla 1-2 haftalık tatil için güzel.

Kaynak:  Vangölü TV