Köy-Der: `Amacımız halkın ihyasıdır`

Geçtiğimiz sene Nisan ayında hizmete açılan Van Köyleri Dayanışma Derneği, Güzelsu Temsilciliği, hayırlı hizmetlerle dikkat çekiyor.

VAN 18.04.2014 15:49:22 0
Köy-Der: `Amacımız halkın ihyasıdır`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Geçtiğimiz sene Nisan ayında hizmete açılan Van Köyleri Dayanışma Derneği, Güzelsu Temsilciliği, hayırlı hizmetlerine devam ediyor. Güzelsu’da yaptığı hayırlı hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Van Köyleri Dayanışma Derneği Güzelsu (Hoşap) Temsilciliği üyesi Ubeydullah Yıldız, çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

“Artık Hoşap halkının da bir İslami dernekleri var”

Amaçlarının Güzelsu gençliğinin ihyası olduğunu ifade eden Yıldız, Derneklerinin yaklaşık olarak bir yıl önce hizmete başladığını belirterek, “Güzelsu’da bir derneğe ihtiyacımız vardı. Çünkü gençlerin takılabilecekleri, bir araya gelebilecekleri bir yerimiz yoktu. Bundan dolayı gençlerimiz çok sıkıntı yaşıyordu. Derneğimizin faaliyetlerine baktığımızda öğrencilere yönelik Kur’an dersi, Siyer dersi, Temel Dini Bilgiler vs. dersler veriyoruz. Özellikle hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik ders programlarımız var. Cuma geceleri ise genel sohbetlerimiz var. Halkı bir araya getirerek burada kardeşlik hukuku içerinde bu çalışmalarımızı yürütüyoruz özellikle gençlerimizin yoğun katılımı var.” dedi.

“Yardım çalışmalarımız da var”

Düzenli olarak muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmaları da yürüttüklerini belirterek, “Yaklaşık olarak 3-4 aydır her ay düzenli olarak 17-18 mağdur ailemize imkânlarımız nispetinde yardım dağıtıyoruz. Tabi bu yardımlarımızı sadece Hoşap merkezi ile sınırlı tutmuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tebliğ ve irşad faaliyetlerine daha fazla ağırlık veriyoruz”

Ağılıklı olarak İrşat ve tebliğ faaliyetlerinde bulunduklarını dile getiren Yıldız, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Genel anlamda tebliğ ve irşad faaliyetlerimize daha fazla ağırlık veriyoruz. Onun dışında köy ziyaretlerimiz oluyor. Ayda en az 2-3 sefer düzenli olarak diğer köylerimizi ziyaret ediyoruz. Köy halkının sorun sıkıntılarını dinliyoruz. Maddi ve manevi sıkıntılarına çare olmaya çalışıyoruz. Köy halkıyla İslami sohbetlerimiz oluyor.”

“Halkın derneğimize büyük bir teveccühü var”

Gerek Güzelsu halkının gerekse çevre köylerdeki halkın derneklerine yoğun bir teveccüh gösterdiğinin altını çizen Yıldız, “Halkımızdan büyük bir teveccühü var. Gençlerimizin durumuna baktığımızda toplum olarak ciddi bir ahlaki yozlaşma söz konusudur. Bu gençler ellerinde tutabilecek birilerini bekliyorlar. Halk da bu gençlerin elinden tuttuğumuzu Gençlerle ilgilendiklerimizi, İslam’ı anlattığımızı veya camiye namaza teşvik ettiğimizi gördükleri zaman çok memnun oluyorlar. Hatta birçok aile çocuklarını getirip bizlere teslim ediyor. Bizim özellikle gençlerimize yönelik en büyük projecimiz gençlerin manevi anlamda gelişmesidir.” ifadelerini kulandı.

Bu tür yerlerin sayısının artırılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Yıldız, “Gerçekten bu halk mağdur bırakılmış bu halkın elini tutacak insanlara ihtiyaç vardır.” diye konuştu. (Murat Dalgın/ Rıdvan Kasap-İLKHA)