“KÖTÜ GİDİŞATIN ÖNÜNE ANCAK KUR’AN NESLİ GEÇEBİLİR”

VİDEOHABER Van Cami-Der bünyesinde bulunan Can Laleler Çocuk Bahçesi 7-9 yaş aralığındaki öğrencilerin 2 aylık eğitimin ardından karneleri verildi.

VAN 18.09.2015 18:45:17 0
“KÖTÜ GİDİŞATIN ÖNÜNE ANCAK KUR’AN NESLİ GEÇEBİLİR”
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Cami-Der bünyesinde bulunan Can Laleler Çocuk Bahçesi, öğrencilerinin iki aylık eğitimlerinin ardından karnelerinin verilmesiyle birlikte, başarılı ikinci yılını geride bırakan Kurs Yetkilisi Şermin Kaya, kursun işleyişi ve amaçları hakkında bilgi vererek, “Kötü gidişatın önüne ancak Kur’an nesli geçebilir” dedi.
Van Olay Gazetesi olarak; Hayırlı çalışmaların amacını, kursta ne dersler verildiğini, yaz-kış etkinliklerini, kimlerin ve hangi yaş gruplarının katıldığını Kurs Yetkilisi Şermin Kaya’ya sorduk.
İŞTE O RÖPORTAJIMIZ;
“AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR, SÖZÜNÜ ESAS ALDIK”
Öncelikle bu hayırlı çalışmalarınızın başlama sürecinden bahseder misiniz? Bu çalışmalarınızı kaç yıldır sürdürmektesiniz ve buradaki temel amaçlarınız nelerdir?
Malumunuz hepimiz çağın kötü gidişatında gayr-i İslami ve gayr-i Ahlaki yaşam tarzından bunun aileler, gençler ve hatta çocuklar üzerindeki olumsuz yansımalardan mustaribiz. Biliyoruz ki bu kötü gidişatın önüne ancak ve ancak Kur’an’i bir yaşam ve böyle bir yaşam süren Kur’an’i bir nesil geçebilir. Böyle bir nesil yetiştirme çaba ve gayretinde olan bizler; ‘Ağaç yaş iken eğilir’ sözüne binaen işe, küçük çocuklarımızla başlanması gerektiğine inandık. Dolayısıyla tertemiz fıtratlı çocuklarımızın henüz hiçbir kötülükle tanışmadan ve hiçbir dünyalık önünde eğilmeden, Rahman’ın önünde eğilmelerine vesile olmak ve onların küçük kalplerine azda olsa İslami rengi dokundurmak amacıyla ve aslında uzun süreden beri var olan bu fikri, somutlaştırma adımını atmış olduk. Bu duyarlılığı taşıyan değerli Esen Gül Özkan hocamızın hummalı çalışmaları sonucunda, eğitim kültür derneğimiz olan Cami Der bünyesinde ‘Can Laleler Çocuk Bahçesi’ çalışmalarımızı başlattık ve hamdolsun güzel bir verimle, ikinci yılımızı geride bırakmış olduk.
“ÇOCUKLARA SÜRE, HADİS VE DUA EZBERLETİYORUZ”
Çalışmalarınızın içeriğini biraz açar mısınız? Kaç yaşındaki çocuklar eğitiminize dâhil olmakta ve burada hangi dersleri vermektesiniz?
8 aylık kış döneminde, 4-6 yaş aralığındaki çocuklarımıza temelde Kur’an-ı Kerim dersi veriyoruz. Kur’an-ı Kerim dersinin yanında; Süre, Hadis ve Dua ezberletmekteyiz. Din derslerinde Akaid, Fıkıh, Siyer ve Adap dersleri veriyoruz. Bunlar dışında, çizgi çalışmaları, temel matematik ve harf öğretimi dersleriyle beraber çocukların gelişimine dahil olacak, sosyal aktiviteler yer almaktadır. Yaz döneminde ise aynı dersleri 7-9 yaş aralığındaki çocuklara uyarlayarak 2 aylık yaz kursu vermekteyiz. Tabi, dersliklerimiz 15 kişilik ve her derslikte iki eğitimcimiz bulunmaktadır. Ayrıca derslerimiz görsel olmakla beraber, çeşitli etkinliklerle de desteklenmektedir.
“4-6 YAŞ ARALIĞINDAKİ ÇOCUKLARA KUR’AN-I KERİM DERSİ VERMEKTEN MUTLULUK DUYMAKTAYIZ”
Özellikle 4-6 yaş aralığındaki çocuklara vermiş olduğunuz Kur’an-ı Kerim dersi sizin açınızdan zor olmuyor mu? Bu konuda nasıl bir sonuç elde ettiniz?
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki o yaştaki çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim dersi vermekten çok zevk ve mutluluk duymaktayız. Çocuklarımız açısından da durum aynen böyledir. Çünkü derslerimizi katı bir metodla değil, çocuklarımızın seviyesi göz önünde bulundurularak etkinlik ve çeşitli oyunlarla öğretmekteyiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, 2 yıldır başlatmış olduğumuz ‘Çocuk Bahçesi’ çalışmalarımızı bugüne kadar 100’e yakın çocuğumuzu mezun ettik. Çocuklarımızın çoğu Kur’an’ı öğrendi ve bir kısmı ise Kur’an-ı Kerimi hatim etti.
EBEVEYNLERE TAVSİYE
Röportajımızın sonunda ebeveynlere ne tavsiyelerde bulunmak istersiniz? 
Küçük çocuklarımızın dilinden Kur’an-ı Kerim’i ya da ezberlettiğimiz bir sûreyi anne-babasına dinletmek ve yahut vesile olduğumuz herhangi bir örnek adabı uygulamasına şahitlik etmemiz bize huzur ve sevinç katıyor. Ailelerin de böyle bir tavır karşısındaki durumunu varın siz düşünün? Böyle bir mutluluğu ahirete taşımak için ebeveynlerin büyük bir ihtiyacını karşılayan bu gibi çalışmalara rağbet göstermelerini ve bunun ilk adımı için bize ulaşmalarını isterim. Unutulmamalı ki hepimiz; “Ey iman edenler! Nefslerinizi (benliğinizi) ve ehlinizi (bedeninizin gelecekteki karşılığını), yakıtı insanlar ve taşlar (tapındıkları heykeller, putlar türü cansızlar) olan ateşten koruyun! Onda hükmedildiği üzere emredildiklerini yapan; kendilerine emrettiği konuda Allah'a asi olmayan, çok güçlü, çok şiddetli acımasız, melekler (kuvveler) vardır!” ayetin muhatabıyız. Bize bu röportajda yer
verdiğiniz için teşekkür ederiz.



 


Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ
 Yılmaz Sönmez/Van Olay