KÖSTEBEK YUVASI!

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun, övgüyle söz ettiği Van Kalesi'nin yolu içler acısı. Etrafında hayvanların otlatıldığı Van Kalesi'nin giriş yolu köstebek yuvasını andırıyor.

VAN 15.05.2013 13:05:47 0
KÖSTEBEK YUVASI!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yerli ve yabancı
turistlerin uğrak yeri olan Van Kalesi’nin
yolunun durumu ‘bu kadar da olmaz’ dedirtiyor...
Tarihi Van Kalesi´ne giden yol bakımsızlık nedeniyle köstebek yuvasına döndü. Arka tarafı hayvan otlağına dönen Van Kalesi´nin ön tarafındaki manzara da içler acısı. Van Kalesi´ne giden yolun asfaltı özellikle yağan yağmurun ardından adeta su göletine dönüyor. Araçlar ve yayaların geçmekte zorlandığı yolun bir an önce bakımdan geçirilmesi gerekiyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Van Kalesi yolunun bu manzarası herkesi düşündürüyor.
Yeni turizm sezonunda, Van turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Van Kalesi restore edilirken, kale çevresinin ise içler acısı durumuna karşı bir önlem alınmıyor. Etrafı hayvan otlağına dönen ve arka taraflarında yüzlerce hayvanın otladığı Van Kalesi´nin ön tarafında bulunan ve Van Kalesi ile Van Evi´ne giden yol ise tamamen bozulmuş durumda. Vatandaşlar söz konusu yolun halinden şikayet ederek Van Belediyesini göreve çağırıyor.
Haber: Oktay CANDEMİR