Köroğlu, adaylığını açıkladı

İş adamı Mahmut Köroğlu, Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı

VAN 14.07.2015 14:24:22 0
 Köroğlu, adaylığını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Akdamar otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek adaylığını açıklayan Mahmut Köroğlu, “Organize Sanayi Bölgeleri az gelişmiş bölgelerde yatırımcıya alt yapısı hazır, ulaşım imkânları yeterli düzeyde olan yerler sunmak ve buralarda yapılacak yatırımları teşvik yönüyle önemli bir misyona sahiptir. 
Ayrıca işsizliği azaltmada, bölgeler arası gelişmişlik farkı gidermede, yabancı yatırımcılar için çekim alanı olmada, küçük işletmelerin gelişmesinde, kalite ve verimliliğin artışında en önemli rolü üstlenmektir. 
Anadolu’da birçok OSB’nin ihracatta ülke ortalamasının üzerine çıkması dikkati çeken önemli bir noktadır. Ancak bu durum kentimize yansımamıştır. Kurulduğu günden bu yana istendiği performansı yakalamayan ve yatırımcılarımızın taleplerini karşılamayan Van Organize Sanayi Bölgesi’nde daha aktif çalışmalara imza atılması gerekmektedir.
 Bu nedenle sorun yaratan değil, sorunları çözen bir yönetim anlayışı ile Organize Sanayi Bölgesi yönetimine talip olmaya karar verdik” dedi.

“OSB’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU GÜVENLİK SORUNUDUR”
OSB’de en önemli sorunun güvenlik sorunu olduğunu belirten Köroğlu, “Bununla beraber altyapı, sorunu, üstyapı sorunu, çevre sorunu, ulaşım ve sağlık sorunları var. Şunu net olarak söyleyebiliriz, sadece OSB imkânları ile bu sorunların çözümleyeceğimizi kabul etmemiz lazım.
 Bunun için başta kendi kişisel ve kurumsal imkan ve olanaklarımızı OSB’nin hizmetlerine sunacağız. 
Tüm enerjimizi OSB’nin sorunları için harcayacağız. Çünkü hepimizin bu şehre borcu olduğuna inanıyoruz. Bizlerde bu borcumuzu ödemek için çaba harcayacağız” diye konuştu.
Köroğlu, Bilgi, birikim, tecrübesi ve yatırımcının sorunlarını çok iyi bildiği için, kurdukları başarılı ekiple OSB'de yatırım yapanlara büyük katkı sunacaklarını ifade etti. Yönetim Kurulu listesinde bir bayanın da olması da dikkatlerden kaçmadı.